Nieuwe dieetmethode Fajah Lourens ongezond en onverstandig

27/07/2021
322
Afvallen dieet schema

Een tijdje geleden verscheen Fajah Lourens in een aflevering van Jinek. Lourens was gevraagd door Jinek vanwege haar nieuwe boek. In het nieuwe boek gaat Lourens in op een nieuwe dieetvorm. Het ideaal van dit dieet is om maximaal 1350 kilocalorieën per dag te eten. In de voorschriften die bij veel producten worden meegeleverd staat voor vrouwen een kilocalorie in name van 2000 stuks. Dit is ook wat terug te lezen is op de website van het voedingscentrum. Hier is te lezen dat vrouwen dus zo’n 2000 kilocalorieën per dag binnen moeten krijgen en mannen zo’n 2500. Het is wel belangrijk om te vermelden dat het hier gaat gemiddeldes. Niet iedereen is namelijk hetzelfde. Dat betekent dat er bijvoorbeeld vrouwen zijn die eigenlijk meer dan die 2000 moeten krijgen en er ook vrouwen zijn die er juist minder mogen binnenkrijgen.

1000 kilocalorieën in plaats van 2000 is totale waanzin

De bekende actrice schreef dus zelf een boek wat een enorm goed verkocht werd. Het was een ware bestseller. Het boek heeft de titel: Killerbody. Inmiddels is er dus ook alleen vervolg, dit boek heet: Killerbody 2. Met het verschijnen van het tweede boek, vonden de mensen achter Jinek het eens tijd om de actrice en dj voor het programma uit te nodigen. Aan de tafel bij Jinek verkondigde zij vervolgens dat zij maar 1350 kilocalorieën nodig heeft. Per dag zou Lourens zo’n 1000 kilocalorieën eten. Terecht kreeg Lourens hier veel kritiek op van een aantal voedingsdeskundigen. Een halvering van het aantal kilocalorieën per dag betekent dat er tekorten zullen ontstaan aan bepaalde voedingsstoffen en vitamines. Volgens de deskundigen zet het boek aan tot een eetstoornis, dit is een groot probleem bij veel vrouwelijke pubers en ook vrouwelijke studentes.

Een andere werkelijkheid

Deze groep meiden heeft het namelijk door alle hormonen al moeilijk zat. Veel van deze meiden denken dat ze te dik zijn. In de praktijk blijkt dat dit hartstikke meevalt. Het feit is dat deze groep meiden veel op social media zit. Op de tijdlijn van Instagram en TikTok zien zij vervolgens alleen maar fitgirls die niet altijd laten zien dat zij de hele dag moeten sporten en een streng dieet volgen om zo’n lichaam te krijgen. Het gevolg is dat deze groep meiden denkt dat het eenvoudig is om er zo goed uit te zien. Nadat de meiden beginnen in sportschool of een dieet komen ze er al snel achter dat het toch moeilijker is dan gedacht. Het blijkt dat het allemaal niet zo snel gaat. Bovendien hebben sommige meiden aanleg om iets flinker te zijn. Dit zit in hun genen.

eetstoornis

Een eetstoornis

Deze meiden denken dan door nog harder te sporten en een nog strenger dieet te volgen uiteindelijk af te kunnen vallen. Dit werkt tegen de natuur van hun eigen lichaam in. Sommige meiden gaan zelfs zo ver dat ze boven de wc hangen om vervolgens al hun avond eten direct weer weg te spoelen. Zo is de gedachte dat niet eten ervoor zorgt dat de kilo’s er wel af zullen vliegen en dat die slanke body het eindresultaat is. Niets is minder waar. Het niet eten zorgt er in veel gevallen voor dat deze meiden in een depressie geraken en daarnaast last krijgen van een eetstoornis. In de ergste gevallen zorgt dit voor anorexia en belanden deze meiden zelfs in het ziekenhuis. Het begin van dit alles kan worden vastgesteld door anderen wanneer de kleur uit het gezicht van een meisje verdwijnt en ze veel haren begint te verliezen.

Lees ook:  Dumping van drugsafval komt steeds vaker voor

Schakel professionele hulp in

Om een meisje toch weer op de rails te krijgen is het belangrijk om aan te bel te trekken bij hulp organisaties. Als ouder lijkt het misschien erop dat je het zelf wel krijgt opgelost. Toch blijkt meestal al snel dat je het mis hebt. Doordat het meisje kan praten een hulpverlener, iemand die buiten het gezin staat, is de kans groter dat ze zich laat helpen. Vaak wordt er door deze hulpverlener vervolgens een diëtist aangesteld die vervolgens verder gaat met het traject. De diëtist zal het meisje laten zien dat het beter is om een gezond dieet schema te gebruiken om af te vallen. In het begin zal dit afval dieet schema juist ervoor zorgen dat iemand wat kilo’s aankomt. Een te laag gewicht is ook niet goed namelijk. Het is belangrijk om samen een streef gewicht af te spreken wat goed past bij het lichaam.

Een slecht voorbeeld

De nieuwe dieetmethode van Fajah Lourens kan dus heel erg veel kapot maken. Het is maar de vraag of Fajah zelf doorheeft wat zij aanricht met haar boeken. Mensen die er echt van overtuigd zijn dat het werkt zullen er snel achter komen dat dit niet gezond is. Het lichaam krijgt veel te weinig voedingsstoffen en vitamines binnen. Het grote gevaar is dat mensen er zelfs een eetstoornis aan overhouden. Dit is iets waar sommige mensen jaren last van hebben. Dus Fajah bedenk je eens goed wat je doet!

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings