Instagram en TikTok video’s zoeken via Google

31/12/2020
433
Instagram en TikTok video’s zoeken via Google

Het zoeken naar Instagram en TikTok video’s wordt waarschijnlijk makkelijker. Nu is dat vaak nog erg moeilijk. Je herrinnert je namelijk nog dat een leuke filmpje. Je weet alleen niet meer precies hoe het heet. Dit zorgt ervoor dat het moeilijk is om het filmpje te vinden. De zoekfuncties van Instagram en TikTok zijn namelijk niet optimaal. Daarnaast kan het gebeuren dat je niet meer weet op welk platform je die leuke video hebt gezien. Dit alles zorgt ervoor dat een combinatie van alle video’s in een zoekmachines ervoor zorgt dat je jouw video veel makkelijker vindt. Zo wordt het misschien mogelijk om Insta gram en TikTok video’s te zoeken via Google.

Google geeft het antwoord

Google wilt deze videozoekers helpen. Zij gaan namelijk een test doen op de mobiele varianten van de zoekmachine. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld IPad’s maar ook om smartphones. Door middel van ‘Short Videos’ wil Google deze mensen beter laten uitkomen op de juiste video op Instagram of TikTok. Het is belangrijk om te vermelden dat het om een test gaat. Het is dus nog niet zeker of deze test zal slagen. De implementatie van deze nieuwe functie blijft nog onzeker.

Het is niet helemaal nieuw voor Google

Deze nieuwe vorm van zoeken is niet helemaal nieuw voor Google. Zo is Google de laatste jaren al bezig geweest met het opknippen van YouTube video’s. Voor de informatievoorziening naar de klant werden dan stukjes met uitleg bijvoorbeeld uit een video geknipt. Dit stukje van bijvoorbeeld 12 seconden werd dan getoond aan de gebruiker. Deze techniek van korte video’s wordt dus nu ook toegepast bij deze nieuwe variant.

Hoe werkt het dan?

Maar hoe werkt het dan als je zoekt op “altijd Herres”? Je voert deze tekst in de Google-zoekbalk. Vervolgens klik je op ‘enter’. Je krijgt de verschillende zoekresultaten te zien zoals je nu ook krijgt met alle webpagina’s. Grote verschil is dat als je klikt op een TikTok-zoekresultaat je niet meteen naar TikTok.com wordt geleidt. Er opent zich namelijk een apart venster waarin de video wordt afgespeeld. Dit zorgt ervoor dat je dus niet naar TikTok zelf hoeft te gaan.

Waarom kiest Google hiervoor?

Maar waarom kiest Google hier nu voor? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Wel is het mogelijk om een mogelijke logische verklaring hiervoor te geven. Om te beginnen moet het verdienmodel van Google worden bekijken. Google is een bedrijf. Dit betekent dat er dus geld verdient moet worden. Dit doet Google door advertentieruimte te verkopen aan bedrijven. Dit is belangrijk om te weten. Des te langer iemand zich op Google bevindt, des te meer advertenties er getoond kunnen worden. Dit betekent dat Google dus meer geld aan jou verdiend. Door deze nieuwe functie toe te voegen blijf jij als gebruiker langer op Google. Dus kan Google jou meer advertenties tonen. Dus verdienen zij er meer geld aan.

Lees ook:  Corona geen impact op de woningmarkt

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings