Nog altijd rustig door Corona

23/09/2021
270
door corona

Door corona en sinds de coronapandemie is het verkeer rustiger geworden. Nog steeds is de drukte op de Nederlandse snelwegen minder dan voor de pandemie. Tijdens spitsuren waren er tal van files en verkeersdruktes. Nu is dit met 40% afgenomen in vergelijking met 2019. Bovendien is er al een lange periode verstreken waarbij versoepelingen in gang zijn gegaan. Dit komt doordat het kabinet eerder opriep dat mensen zoveel mogelijk thuis moesten werken.

Ook vermijd een groot deel van het werk-werkverkeer nog steeds de spits. Daarnaast hebben veel mensen hun woning in de coronatijd verbouwd. Het thuiszitten was een hele ervaring waarvan sommige mensen hebben besloten om het te veranderen, zodat hun huis weer fijn aanvoelden. Mensen hebben bijvoorbeeld wandpanelen van hout aan de muur geplaatst voor een gezellige sfeer. Om de ruimte thuis nog meer te personaliseren hebben mensen gebruik gemaakt van thema’s die ze aanspraken. Bijvoorbeeld het thema reizen.

Reizen door corona

Mensen zijn toe aan een vakantie. De reizen die geboekt zijn, zijn weer toegenomen. Toch zijn er nog altijd mensen die onzeker zijn en liever niet op vakantie gaan tijdens deze pandemie. Afgelopen weekend zagen we hoe Nederlandse reizigers terug kwamen van La Palma. Een Canarisch eiland waar vele op vakantie waren, terwijl een vulkaan uitbarstte. Dit heeft ervoor gezorgd dat ook La Palma nu tijdelijk gesloten is voor reizigers. Het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding stelt dat de situatie in Nederland steeds beter wordt. Heel Europa kleurt nu oranje alleen de landen Friesland, Flevoland en Zuid-Holland.

CoronaCheck-app

Naast het reizen en het verbouwen van huizen zijn de Nederlanders toe aan uiteten en opstap gaan. Er is een flinke groei in de horecagelegenheden, feestjes en evenementen te zien. Ze zijn vaak uitverkocht. Terwijl alles rustiger wordt door Corona neemt de drukte op andere gebieden toe. Voor uitstapjes zijn er echter wel altijd nog regels. De CoronaCheck-app is hier onderdeel van. Daarnaast zorgt de app ervoor dat er wel nog altijd minder bezoekers komen.

Dit geldt voor restaurants, bioscopen en evenementen. Nu blijkt dat de app zaterdagavond niet op kon tegen de drukte ondanks de extra servercapaciteit. Veel mensen konden hierdoor geen QR-code laten zien en hadden dus geen toegang. De app bleek naast de grote drukte aangevallen te zijn door cybercriminelen. Via een netwerk van gehackte apparaten wordt een systeem dan zo massaal bezocht dat deze vastloopt, wat dus zaterdag is gebeurd. De minister van volksgezondheid, welzijn en sport neemt geen extra maatregelen om deze problemen de volgende keer te voorkomen.

Klik hier voor onze blog over de toename van spelletjes spelen.

Lees ook:  Hypotheekrente stijgt, maar huizenmarkt koelt af! 

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings