November kouder dan normaal

17/11/2021
277
terrasoverkapping op maat

We zitten alweer in de maand november en dat betekend dat het over 1 maand officieel winter is. Al hebben we de afgelopen weken al kunnen genieten van het koude weer. In Nederland hebben we dit jaar in november waarschijnlijk een koudere maand dan normaal.  Dit komt doordat we op dit moment veel last hebben van een koud wind uit het noorden of noordwesten. Nu is het ook weer niet zo dat we deze nu als last kunnen krijgen van temperaturen onder het vriespunt. Wat we al hebben gemerkt en nog zullen merken is dat november vooral een regenachtige en grijze maand zal worden. Omdat de lucht ook steeds kouder wordt zou tegen het eind van de maand ook de eerste winterse bui kunnen vallen.

 

Waarom is deze november kouder

Het is niet zo dat november normaal niet bestaat uit vele wind en regen. Het verschil dit jaar is dat de wind vooral uit het noorden wordt verwacht, en normaal komt deze vanuit het zuiden. Hierdoor kan het dus een stuk kouder zijn dan normaal. Qua neerslag is het eigenlijk wel normaal. Normaal heb je in november wisselvallige dagen waar de zon kan komen waar je van kunt genieten met een terrasoverkapping op maat. Toch is dat dit jaar niet het geval, we hadden dit in het begin van de maand vooral. We kunnen nu eigenlijk alleen nog maar meer koudere dagen verwachten dan warme. Dit alles heeft dus vooral te maken met de wind die uit het noorden komt. Want uit het noorden komt nou eenmaal warmere wind.

 

Voorbereiden op de koude temperaturen

Begin maar eerst met je handschoenen, sjaal en handschoenen uit de kast te trekken. Zorg dat je namelijk lekker warm op de fiets zit. Misschien vind je het ook wel fijn om een lekker warm huis te hebben, en daar is natuurlijk niks mis mee, maar zorg niet dat het te koud is. Als het verschil van binnen naar buiten een te groot verschil is kun je een flinke klap krijgen. Het is ook altijd aan te raden meerdere lagen kleding te dragen. Hierdoor heb je het ook altijd warm. De basis van alles is natuurlijk ook een goede winterjas. Ga niet voor iets modieus maar ga echt voor iets dat warm is en je goed warm houd. Dat ziet er misschien niet altijd even charmant uit maar dat hoort er nou eenmaal ook bij.

Lees ook:  Katten dragen bij aan levenskwaliteit van mensen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings