Op weg naar het nieuwe normaal

06/10/2021
292
schoonmaker inhuren

Het is alweer drie weken geleden dat het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat we teruggaan naar het nieuwe normaal. Een aantal coronamaatregelen zijn komen te vervallen en de coronapas is ingevoerd. Wij hebben een overzicht gemaakt van de veranderingen en zaken die nog steeds belangrijk blijven. Daarnaast kijken we naar hoe deze veranderingen zijn verlopen.

Geen 1,5 meter meer

Veel mensen keken uit naar het moment dat deze maatregel werd losgelaten. De laatste maanden hielden mensen zich er steeds slechter aan. Het einde van de 1,5 meter maatregel is een grote stap. Wel blijft het belangrijk om onderling afstand te houden.

Coronatoegangsbewijs is verplicht

De meeste mensen zijn ondertussen ingeënt en hebben een coronatoegangsbewijs aangemaakt in de corona check-app. De coronapas is nu verplicht in restaurants, in de kunst- en cultuursector en bij sportwedstrijden. Ook bij het uitgaan wordt er gecontroleerd aan de deur op een coronapas. De app ligt er af en toe uit op drukke momenten, maar het gebruik van de coronapas loopt tot nu toe voor de rest zonder problemen. Drie weken geleden mochten discotheken en nachtclubs ook weer hun deuren openen. Wel geldt er een sluitingstijd en is er een coronatoegangsbewijs verplicht. Dit heeft alleen voor kleine opstootjes in het land gezorgd.

Evenementen zijn weer toegestaan

De afgelopen drie weken hebben mensen weer kunnen genieten van zowel eendaagse als meerdaagse evenementen. Bezoekers moesten wel elke 24 uur hun coronapas laten zien, maar dit is allemaal goed gegaan.

Overige opgeheven maatregelen

Overige opgeheven maatregelen zijn: een hele schoolklas hoeft niet meer naar huis bij een positieve test, mondkapjes mogen af in scholen of op het perron en geen verplichte quarantaine voor gevaccineerde reizigers. Het thuiswerkadvies werd ook aangepast van "Werk thuis, tenzij het niet anders kan” naar ”Werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is”. In de toekomst zullen veel mensen thuis blijven werken, behalve als ze het werk niet thuis uit kunnen voeren.

Geldende basismaatregelen

Nu mensen gevaccineerd zijn letten ze niet meer zo bang om corona op te lopen en laten ze de basismaatregelen links liggen. Om het coronavirus onder controle te houden zijn deze wel van belang. Was daarom regelmatig je handen, zorg voor voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten en laat je direct bij de GGD testen. Een schoonmaker inhuren kan voor een bedrijf een goede uitkomst zijn. Een schoonmaker inhuren hoeft niet veel te kosten en door een betere hygiëne voorkom je ziekteverzuim.

Lees ook:  Demi Lovato is non-binair

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings