Opa en oma vaak oppas in corona tijd

23/02/2021
112
oppas aan huis

Iedereen heeft op zijn eigen manier last van de landelijke maatregelen voor het covid-19 virus. Het is al langer een feit dat de meeste scholen hun deuren hebben moeten sluiten, en dat dit voorlopig ook nog wel even zo blijft. Dit is erg nadelig voor ouders wanneer zij wél naar hun werk moeten, of zelfs wanneer ze thuis moeten werken. Als je kinderen hebt rond rennen in het huis, dan heb je helemaal geen tijd of ruimte om op ze te letten, laat staan voor ze te zorgen. Vaak rest het ouders nog maar één oplossing: hun kinderen onderbrengen bij opa en oma.

 

Nieuw alternatief

Opa en oma vervangen in deze periode de oppas aan huis. Zij dragen nu grotendeels de lasten van de opvoeding en houden een oogje in het zeil. Hoewel het overgrote deel van de grootouders in ons land het helemaal niet erg vinden om op hun kleinkinderen te passen, vergeten ze vaak aan hun zelf te denken. Het gaat vaak ten kosten van hun eigen vrije tijd en hobby’s, en dat is nooit goed. Grootouders staan er vaak op bekend om op alles ja en amen te zeggen, maar wie denkt er aan hun in deze zware periode?

Het is een beetje een dubbel gevoel. Ouders hebben simpelweg geen keuze meer. De lokale kinderopvang is gesloten, een oppas aan huis is niet meer te vinden en vrienden zijn druk met hun eigen werk. Zoals het ernaar uitziet zullen opa’s en oma’s de komende tijd nog wel even zoet blijven met de kinderen van hun kinderen, of ze dit nu leuk vinden of niet.

 

Terug naar hoe het was

Je hoort namelijk steeds vaker dat grootouders het langzaam aan een beetje beu beginnen te worden. Tuurlijk houd je van je familie en wil je daar zoveel mogelijk voor doen, maar ze hebben zelf ook nog een leven. Oudere mensen hebben ook hobby’s, vergeet dat niet. Zij houden ervan om een dutje te doen, een stukje te gaan fietsen enzovoorts. Hier is door alle maatregelen van de overheid simpelweg geen plek meer voor.

Lees ook:  Wilders vs Kuzu

Recent

Zo vrolijk jij je verzenddoos op!

Het vermogen van Youtuber Gio Latooy

Jutta Leerdam gezien met omstreden Amerikaanse influencer Jake Paul

Charlene de Carvalho-Heineken en haar gigantische vermogen

Een verbod op gokreclames en vanaf wanneer het in gaat!

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings