Oppaswerkers nog altijd veel gezocht

06/12/2020
262
oppas nijmegen

Oppassen wordt vaak gezien als een simpele bijbaan. De kinderen naar bed brengen om 8 uur, zelf lekker met de poten op tafel met een lekkere snack er bij, beetje voetbal kijken. Heerlijk! Toch?
Hoewel dit in zekere zin het beeld is wat er van dit werk wordt geschetst, is dit lang niet altijd de realiteit. Oppaswerkers worden nog altijd veel gezocht en dat is niet voor niets zo. Het is hardwerker en is lang niet zo’n layed back baantje als iedereen zegt. Anno 2020 wordt er steeds meer verwacht van een oppasser. Het is al lang niet meer even de kids instoppen, dat is niet genoeg. Tegenwoordig moet je meer kunnen. Kijk er niet raar van op wanneer je wordt gevraagd om de vaatwasser uit te ruimen, de boodschappen te doen of een van de kinderen naar de sportclub te brengen.

 

Even beseffen

Neem dit voorbeeld van een moeder uit Nijmegen. Zij en haar man maakte allebei lange dagen op het werk, 10 uur per dag om precies te zijn. Thuis hadden ze drie kleine kindjes die nog luiers droegen. Hier was één oppasser voor verantwoordelijk. Haar oppas was er op een moment klaar me en gaf aan het niet meer te kunnen. Op dat moment besefte de moeder wat ze allemaal vroeg van haar oppas. De was ophangen, strijken, naar de supermarkt gaan en luiers verschonen waren taken geworden die op dagelijkse basis uitgevoerd werden. "Een oppas hoort niet met zoveel verantwoordelijkheid opgestapeld te worden, het zijn eigenlijk ook nog maar kinderen" merkte de moeder uit Nijmegen slim op.

 

Oppaswerk Nijmegen

Het is geen toeval dat de plaats Nijmegen al even werd genoemd. Uit statistieken van het CBS is gebleken dat er veel vraag is naar een oppas Nijmegen. Woon je in deze regio en ben je op zoek naar een oppas, dan werkt dit ook in je voordeel. Het is namelijk zo dat de uurtarieven voor een oppas in Nijmegen relatief een stuk lager liggen dan in grotere steden als Den Haag en Rotterdam.

 

oppas nijmegen

 

Lees ook:  Steeds meer rugklachten door thuiswerken

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings