Steeds meer rugklachten door thuiswerken

11/02/2022
339
hoekbankstel

Thuiswerken is sinds de corona pandemie erg populair geworden. Op veel plekken was het immers verplicht om zo veel mogelijk werkzaamheden vanuit thuis uit te voeren. De meningen over het thuiswerken zijn erg verdeeld. De een vindt het hartstikke fijn, terwijl de ander liever op kantoor werkt. Hoewel de meningen verdeeld zijn is er een probleem waar bijna iedereen mee te maken krijgt; rugklachten. Doordat we niet altijd de juiste apparatuur tot onze beschikking hebben, is de houding niet altijd hoe deze hoort te zijn. Werkgevers proberen dan ook hun medewerkers te helpen door hen van de juiste stoelen te voorzien. Toch blijkt dat de cijfers sinds het thuiswerken ontzettend oplopen. Hoe deze rugklachten ontstaan en hoe je ze zoveel mogelijk voorkomt leggen we hieronder voor je uit.

Oorzaken van rugklachten

De oorzaken van rugklachten zijn ontzettend breed, omdat het vaak een combinatie is van meerdere aspecten. Wat vaak te zien is bij thuiswerkers is dat niet iedereen een kantoorruimte tot zijn of haar beschikking heeft. Hierdoor worden veel van de werkzaamheden aan de keukentafel uitgevoerd. Hoewel dit een prima plek is om een avond te zitten onder het genot van heerlijk eten, is het geen ideale situatie om hier de hele dag achter de computer te werken. De stoelen zijn vaak niet gemaakt om goed te ondersteunen en de hoogte van de tafel is ook niet altijd juist. Daarnaast neemt niet iedereen pauze wanneer ze thuiswerken. Dit zorgt ervoor dat men te lang achter de computer, in dezelfde houding blijft zitten. De combinatie van deze twee aspecten zorgt ervoor dat medewerkers rugklachten krijgen.

Reactie van werkgevers

Het welzijn van werknemers is steeds belangrijker aan het worden. Hierdoor zetten werkgevers zich meer en meer in om ervoor te zorgen dat medewerkers ook tijdens het thuiswerken op hun gemak zijn. Dit doen zij door onder andere verschillende apparaten aan te leveren die het thuiswerken wat aangenamer maken. Zo bieden verschillende bedrijven de mogelijkheid om stoelen en schermen thuis te leveren. Beide voorwerpen zorgen voor een betere houding tijdens het thuiswerken, waardoor medewerkers minder snel last krijgen van rugklachten.

Voorkomen van rugklachten

Hoewel stoelen en schermen al een grote hulp kunnen zijn, zijn er meerdere dingen die rugklachten helpen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende beweging en het nemen van een pauze. Voldoende beweging zorgt ervoor dat de spieren soepel blijven. Ga daarom eens een rondje lopen in de pauze. Ook buiten werktijden is een goede zit plek erg belangrijk. Er wordt aangeraden te investeren in een goed hoekbankstel. Dit hoekbankstel zorgt ervoor dat men voldoende steun aan de rug heeft, waardoor rugklachten minder snel opspelen. Daarnaast biedt een hoekbankstel de mogelijkheid tot het recht bekijken van bijvoorbeeld te tv. In tegenstellen tot andere banken, waarbij men een gekke draai moet maken.

Lees ook:  Brabantse gynaecoloog verwekt drie kinderen met zijn eigen sperma

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings