Plassen onder de douche: goed of slecht?

13/11/2020
458
waterkering douche

Als het goed is gebruik je het toilet waarvoor het nodig is: urineren en poepen. Maar het is nog steeds beschamend om toe te geven als je ook onder de douche urineert. Sommigen vinden het gewoon smerig, maar er zijn genoeg redenen om wél te plassen in het doucheputje. Een waterkering douche zorgt er zelfs voor dat het douchewater met plas niet wegstroomt, mocht je niet goed kunnen richten.

 

Beter voor het milieu

In een Amerikaans onderzoek geeft maar liefst 61% van de deelnemers aan dat ze regelmatig urineren onder de douche. Is het een kwestie van gemakzucht of spelen andere motieven een rol? Er zitten wel meerdere voordelen aan het urineren onder de douche. Plassen onder de douche is namelijk goed voor het milieu. Je verspilt geen extra water. Er stroomt al gauw zes liter water weg bij een gewone plasbeurt als je doortrekt. Deze hoeveelheid water bespaar je dus tijdens het plassen onder de douche. Twee keer per dag plassen onder de douche levert dus een besparing op van 12 liter water, dit is op jaarbasis al gauw 4.380 liter.

 

Een natuurlijke badkamerreiniger

Urine heeft een sterk reinigende functie. De paar druppels die je buiten het afvoerputje urineert kan dus totaal geen kwaad. Maar het vervangt niet jouw schoonmaakmiddelen. Dit komt door de zuurtegraad van jouw urine. Het kan dus geen kwaad, maar het is wel verstandig om er water overheen te laten stromen. Oude urinevlekken zijn namelijk niet schoon. Als je een ontsteking hebt gehad aan je urinebuis, dan kan dit mogelijk komen doordat je toiletbril niet goed is gereinigd. Daar heb je tijdens het plassen onder de douche dus geen last meer van.

 

Goed voor de portemonnee en voor je huid

Plassen onder de douche zorgt ervoor dat je minder water verbruikt en je gebruikt natuurlijk ook geen toiletpapier meer. Dit zal je na een tijdje wel merken aan je portemonnee. In veel huidverzorgingsproducten zit ureum verwerkt. Helaas is dit een bestandsdeel van urine. De gedachte alleen al om over je huid te plassen is erg onsmakelijk, maar het heeft wel zijn voordelen. Ureum is namelijk goed voor de huid, anders zat het niet in meerdere verzorgingsproducten verwerkt. Het is ook een natuurlijke moisturizer.

 

Lees ook:  De top 2000 komt er weer aan

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings