De top 2000 komt er weer aan

08/12/2020
211
De top 2000 komt er weer aan

We zitten weer in de maand december. Dit betekent een aantal dingen. Als eerste natuurlijk Sinterklaas die in het land is, kerst en dat de top 2000 er weer aan komt. Op 5 december pakjesavond en vervolgens verlaat Sinterklaas het land weer. Dan begint iedereen met het opzetten van de kerstboom en het versieren van huizen met honderden lampjes. Dit schijnt dat een dorp in Friesland het zo bont heeft gemaakt dat mensen uit het hele land daar door de straten rijden om te kijken naar de lampjes. Dit gebruikt volgens bewoners zelfs midden in de nacht. Auto’s met complete gezinnen die dit echt zien als een uitje. Volgens sommige mensen is het eigenlijk net zoiets als de winter Efteling maar dan coronaproof.

De Kerst

Wanneer er dan langzaam richting de Kerst wordt opgebouwd betekent dit dat er ook weer cadeautjes worden gekocht. Daarnaast zien we dan ook dat er weer gegourmet wordt door veel mensen. Dus iedereen gaat massaal naar de supermarkten op boodschappen in te slaan voor de kerstdagen. Vervolgens komen dan de drie kerstdagen bestaande uit: kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag. Voor sommige mensen is er ook een derde kerstdag. Dit jaar valt ‘de derde kerstdag’ op een zondag dus veel mensen zullen de Kerst dan ook waarschijnlijk wel doortrekken.

Het einde van het jaar

Naar deze kerstdagen gaat het dan echt richting het einde van het jaar. Voor dit jaar geldt dat er geen of weinig vuurwerk wordt afgestoken. De reden hiervoor is het landelijke vuurwerkverbod. Daarnaast komt natuurlijk dat iedereen tijdens de laatste dagen van het jaar weer achter de radio luistert naar de top2000.

De top 2000

De top 2000 is een lijst van muziek nummers waar radio 2 al sinds het jaar 2000 elk jaar het jaar mee afsluit. De luisteraars van radio 2 mogen gewoonlijk stemmen op de lijst die dan in zijn geheel op 17 december bekent wordt gemaakt. Zoals elk jaar zal de nummer 1 van de lijst vlak voor 12 uur oudejaarsavond worden gedraaid. Wanneer er wordt gekeken naar de afgelopen 20 jaar zien we dat Queen met Bohemian Rhapsody het vaakst op nummer 1 stond. Daarna komt Hotel California, Avond van Boudewijn de Groot en Imagine van John Lennon die het vaakst op nummer 1 stonden. Gisteren heeft radio 2 bekent gemaakt wie er dit jaar op nummer 1 staat. Het is dit jaar geen Queen geworden op nummer 1 plek. Ook geen Boudewijn de groot, geen John Lennon en ook geen Hotel California. Dit jaar staat er een nieuw nummer op 1 in de top 2000. Een nummer dat vorig jaar ook al heel hoog binnen kwam op plek 4 in de top 2000. Het is een nummer van Nederlandse bodem.

Het nummer

Het nummer dat dit jaar op de nummer 1 positie staat is Danny Vera met Rollercoaster. Dit is het vijfde nummer in de historie van de top 2000 die de nummer 1 positie heeft behaald. Tijdens de bekendmaking van de top 10 was Danny Vera in de uitzending. Na dat hij hoorde dat hij op 1 stond gaf hij aan dat sprakeloos was. Hij zag het echt niet aankomen. “Het is heel bijzonder”, vertelde de zanger. “Ik had het echt niet verwacht”.

Lees ook:  Steeds meer bedrijven kiezen voor flexwerkplekken

 

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings