Prepaid of sim only? Zo maak je de juiste keuze!

08/11/2023
84
prepaid of sim only

Prepaid of sim only? Wanneer je ervoor kiest om geen abonnement met toestel te kopen, dan zijn dit de enige opties die nog over zijn. Door te kiezen voor prepaid of sim only en zelf een toestel te verzorgen, kun je maandelijks eenvoudig veel geld besparen. Maar waar kies je voor? In dit artikel lichten we de grootste verschillen tussen deze twee toe en vertellen we je hoe je eenvoudig de juiste beslissing kunt maken. 

Wel of geen abonnement?

Het grootste verschil tussen prepaid en sim only is duidelijk. Sim only is namelijk een abonnementsvorm. Prepaid is dat niet. Wanneer je dus niet maandelijks vaste kosten wil hebben, dan is het beter om voor prepaid te kiezen. Wil je echter over de zekerheid beschikken dat je je telefoon altijd kunt gebruiken? Dan is een abonnement meer geschikt. In dat geval hoef je je immers niet druk te maken als je beltegoed op is. 

Vooruit betalen met prepaid
Bij prepaid zit je niet vast aan maandelijkse kosten. Je betaalt vooruit. Het woord stamt dan ook af van het Engels (prepaid=vooruit betalen). Je schat dus in wat je verbruik gaat zijn en gaat hiermee aan de slag. Als het tegoed op is, bepaal jezelf of je weer bijkoopt of nog even wacht. 

Meer grip op je verbruik met prepaid 

Als je kiest voor prepaid internet en bellen en sms’en, dan heb je meer grip op je verbruik. Bij een abonnement is het verleidelijker om toch meer te verbruiken dan je gepland had. Wanneer je dit doet, heeft de provider immers dingen geregeld zodat je telefoon niet blokkeert en je voor een meerprijs gewoon verder kunt.

Maak je echter gebruik van prepaid? Dan kun je niet meer verder totdat je je telefoon weer opgewaardeerd hebt. Uiteraard blijft het wel mogelijk om alarmdiensten te bellen. Je weet precies wat je uitgeeft en krijgt daardoor dus meer grip op het verbruik en de kosten. 

prepaid of sim only

Prepaid of sim only?

Maar wat is nou een betere keuze? Prepaid of sim only? Er is eigenlijk geen goed of fout. Het antwoord op die vraag is namelijk van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Op de eerste plaats met hoeveel de telefoon gebruikt wordt. Zo zien we dat bijvoorbeeld vooral ouderen de voorkeur geven aan prepaid, omdat ze de mobiele telefoon slechts incidenteel gebruiken en onder de streep goedkoper uit zullen zijn als ze geen abonnement afsluiten. Daartegenover heb je de mensen die een zakelijke telefoon gebruiken, en dus voorkeur geven aan sim only.

  • Weinig telefoongebruik: Wanneer je de telefoon dus relatief weinig gebruikt, dan ben je beter af met prepaid. Prepaid is op de eerste plaats bedoeld voor mensen die hun telefoon weinig gebruiken, maar er toch voor willen zorgen dat ze bereikbaar zijn. 
  • Veel telefoongebruik: Maak je meer gebruik van je telefoon? Dan is sim only wellicht een betere keuze. Om hier echt zeker van te zijn is het goed om meer over je verbruik te weten te komen. Vervolgens kun je op basis van die informatie eenvoudig uitzoeken wat de goedkoopste optie is.
Lees ook:  5 redenen om osmose water te gebruiken

Lees hier onze blog over de populariteit van sim only abonnementen.

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings