Seks in het coronatijdperk

16/09/2020
311
sexy lingerie

“Wanneer er ergens de stroom uitvalt dan ontstaat er een babyboom” wordt wel eens gezegd. Maar hoe zit dit eigenlijk na maanden thuisisolatie? Wordt het hierdoor juist meer of daalt het juist omdat je elkaar zo vaak ziet? Het kenniscentrum voor seksualiteit, Rutgers, heeft een onderzoek gedaan naar het seksleven van stellen boven de 18 die samenwonen tijdens het coronatijdperk. De vragenlijst is ook uitgezet in Frankrijk, Zweden, Portugal, Kroatië en Tsjechië. Het onderzoek is gedaan om partners maar ook hulpverleners te ondersteunen.

Het onderzoek

Voordat het onderzoek begon kwamen er twee hypotheses naar voren. De eerste was dat het seksleven opbloeit door de coronamaatregelen. De tweede hypothese was dat door de constante aanwezigheid van elkaar dit leidt tot meer ruzies en juist minder seks. Verwacht werd is dat er niet één definitieve conclusie uit zou komen. Bij sommige stellen zal juist de eerste hypothese van toepassing zijn terwijl bij andere stellen juist de tweede van toepassing is. De vraag is dan hoe dat komt en wat de verschillen zijn.

Dalende trend op het gebied van seks

Nederlanders met een vaste relatie vrijen gemiddeld 3 keer per maand. Vaak wordt dit gemiddelde hoger geschat, zo’n 2 keer per week, maar dit is al lang niet meer zo. Het kan volgens De Graaf, onderzoeker bij Rutgers, komen door de komst van het internet maar het kan ook komen door de arbeidsparticipatie van de vrouw. Tijd die je dus niet in je relatie stopt.

Seksbreak

Toch zullen er ook stellen zijn waar juist door de coronatijd meer seks is. Seks kan voor hun een manier zijn om zich beter te voelen of om de relatie goed te houden. Enkele tips zijn om niet te wachten tot ’s avonds laat. De meeste stellen hebben seks vlak voor het slapen gaan. Dit is volgens Rik van Lunsen, arts en seksuoloog,  eigenlijk helemaal niet slim. ’s Avonds ben je juist moe en wil je uitrusten. Mocht de seks op lange termijn een beetje saai worden dan kun je het altijd spannender maken met bijvoorbeeld erotische lingerie. Thuiswerken tijdens de coronaperiode schept juist ook meer mogelijkheden. ‘Neem in plaats van een lunchbreak een seksbreak.’

Lees ook:  Rihanna zoekt kapitaal voor eigen lingerie merk

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings