Rihanna zoekt kapitaal voor eigen lingerie merk

26/02/2021
421
Rihanna Fenty

Rihanna heeft ongeveer drie jaar geleden haar eigen lingeriemerk opgericht: Savage x Fenty. Ze harkte al miljoenen binnen met al haar muziek dat ze uitbracht en nu loopt ze ook al aardig binnen met haar eigen lingeriemerk. Volgens Forbes is Savage x Fenty inmiddels al meer dan een miljard dollar waard. Forbes voorspelt zelfs dat het merk in 2025 de wereldwijde marktleider op lingeriegebied zal worden.

Louis Vuitton x Lingerie

De bekende zangeres werkt samen met modegigant LVMH, dit is bekend van onder meer het luxemerk Louis Vuitton. Ze heeft met het Franse bedrijf ook een eigen kledinglijn opgericht, maar afgelopen maand werd bekend dat er geen nieuwe collectie meer op de markt komt. Rihanna wil zich nu richten op haar eigen cosmetica en lingerie. Haar cosmetica bedrijf, Fenty Beauty, had al een omzet van 570 miljoen dollar toen het pas 15 maanden operatief was. Wat ook al een ware prestatie is, want er zijn genoeg concurrenten binnen de cosmetica. De bedrijven lopen beide zo goed vanwege de naam Rihanna en zijn inclusieve merkstrategie. Ook profiteert het lingeriemerk van de afnemende populariteit van Victoria’s Secret. Dit merk heeft al een tijd te maken met zwakke prestaties, waardoor er meer ruimte bestaat voor andere merken.

Grootste plannen

Rihanna wil voor haar lingeriemerk 100 miljoen dollar aan investeringsgeld ophalen. Ze heeft plannen voor het uitbreiden van productcategorieën betreft haar lingerie, ze wil meer gaan verkopen in Europa en een start maken in activewear. Ze zou al ongeveer 70 miljoen dollar hebben opgehaald aan investeringskapitaal, bij verschillende investeerders zoals Marcy Venture Partners, ACME Capital, TriplePoint Ventures en Avenir Growth Capital. Het bedrijf is echter nog niet winstgevend desondanks de hoge omzet. Toch zal het in 2025 een van de grootste lingeriemerken zijn volgens Forbes.

Fenty

Het lingeriemerk en het cosmeticabedrijf heeft zijn naam te danken aan de achternaam van Rihanna. Rihanna is haar artiesten naam, maar haar echte naam is: Robyn Rihanna Fenty. Vandaar dat ze haar twee goedlopende bedrijven zo heeft genoemd.

Lees ook:  Goed nieuws om de week lekker mee te beginnen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings