Spaanse golfer Rahm wint DP World Tour voor derde keer

07/12/2022
239
golf trolley

De 28-jarige Jon Rahm heeft voor de derde keer het eindejaarstoernooi met de vijftig beste spelers van dit jaar gewonnen. Rahm  speelde op de Jumeirah Golf Estate in Dubai met 268 slagen. Rory Mcllroy, de nummer 1 van de wereld, eindigde als vierde en won daarmee het klassement over het hele seizoen.

Prijzengeld

Met zijn overwinning in Dubai verdiende Rahm een cheque van bijna 3 miljoen euro. Jon Rahm ging het kalenderjaar 2022 in met €29.775.822 aan inkomsten van de PGA Tour. Na zijn solo tweede plaats op het 2022 Sentry Tournament of Champions, voegde de 28-jarige Spanjaard nog eens €810.000 toe aan zijn totaal. Daarmee werd Rahm de 44e golfer die de 30 miljoen op de all-time money list van de PGA Tour overschrijdt. Zijn totaal staat nu op €33.585.822.

Rory Mcllroy’s caddy

Mcllroy werd al voor de vierde keer de best presterende golfer van het seizoen op de tour. Dit leverde hem een bonus van bijna 2 miljoen euro op. Rory McIlroy’s heeft een goed jaar op de golfbaan gehad en gaf zijn caddie Harry Diamond bijna drie miljoen redenen om te glimlachen. De ster uit Holywood beleefde een van de meest consistente seizoenen tot nu toe en won zowel de FedEx Cup als de DP World Tour titels. Het was onder meer een bevestiging van McIlroy's vertrouwen in zijn caddie, golf trolley en beste vriend, Diamond, na eerdere kritiek uit sommige hoeken over Diamond's kwalificatie voor de rol.

Nederland deed niet mee op DP World Tour

De Nederlandse golfers wisten zich niet te classificeren op de DP World Tour. Deze week wordt in Zuid-Afrika het Alfred Dunhill Championship gespeeld. De Nederlanders Daan Huizing, Wil Besseling, Darius van Driel en Joost Luiten zullen deze week ook meespelen.

Door de corona werd het toernooi voor het laatst in 2020 gespeeld, toen eindigde Besseling met een gedeelde 13e plaats als beste Nederlander. Van Driel en Luiten wisten toen ook de cut te behalen, maar de wedstrijd werd op de Leopard Creek Country club gespeeld.

Lees ook:  Nederlandse voetbalinternational smokkelde drugs

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings