Nederlandse voetbalinternational smokkelde drugs

07/12/2020
284
Nederlandse voetbalinternational smokkelde drugs

Voetballer Jetro Willems heeft in een interview voor het programma van Andy van der Meijde. De Nederlandse voetbalinternational in dit interview waarom hij drugs smokkelde.

Van passie tot beroep

Willems is een 22-jarige voetballer die geboren is in Rotterdam. In op zijn negende kwam hij vanuit Curaçao terug naar Nederland samen met zijn familie. Hij heeft in totaal 22 interlands gespeeld voor het Nederlands elftal. Dit bestaat uit 19 basisplaatsen en 3 invalbeurten. Willems wilde altijd al voetballen en is begonnen op de straat. Willems kwam op straat veel in contact met criminelen. Bovendien interesseerde school hem niet. Toch had Willems maar een passie… voetbal. Na de straat is hij bij Spartaan’20. Vervolgens werd al in de F-jeugd gevraagd om bij de jeugdopleiding van de betaald voetbalclub  Sparta Rotterdam. Hier doorliep Willems de hele jeugdopleiding waarna hij op zijn 16de debuteerde voor Sparta 1. Door de goede indruk die hij achter liet in de wedstrijden die volgde was er interesse vanuit PSV en Milan.

PSV Eindhoven

Uiteindelijk koos Willems voor PSV. De club die tot de top drie van grootste clubs van Nederland zorgde voor een doorontwikkeling. Dit gebeurde allemaal in 2011, het jaar waarin Willems zijn contract tekende. Vervolgens speelde Willems nog zes jaar in het shirt van PSV. In dit shirt speelde hij wedstrijden in de Eredivisie, KNVB Beker, Champions League en de Europa League. In totaal speelde Willems 117 wedstrijden in het shirt van de club uit Eindhoven.

Nederlandse voetbalinternational smokkelde drugs

Duitsland

In 2017 tekende Willems een contract bij Eintracht Frankfurt. De club uit Duitsland leende hem in 2019 uit aan Newcastle United. Daar liep Willems een ernstige blessure op. Nu hij hersteld is van zijn blessures vond hij het tijd om zijn verhaal te vertellen over zijn.

Drugs

Willems verteld in het gesprek met van der Meijde dat hij op zijn negende vanuit Curaçao naar Nederland is gekomen. Daarbij heeft hij drugs meegesmokkeld. Zijn ouders konden deze drugs niet meenemen. Dus besloot Willems zonder druk van iemand dat hij dan maar de drugs zou meesmokkelen. “Ik was toch een beetje gek”, vertelde Willems. Door het geld van de drugs kon Willems en zijn familie in Nederland een nieuw leven opbouwen. Zo kregen zijn ouders al snel werk. In de jaren die volgde heeft Willems nooit iets terug gewild voor zijn daad van toen. Het enige wat hij uiteindelijk graag wou hebben was een bal. Deze bal heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij op het rechte pad is gebleven daarna. Het mooie is dat hij van deze passie ook uiteindelijk ook zijn beroep heeft kunnen maken.

Lees ook:  Nieuwe stakingen Duitse treinmachinisten

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings