Veel tandartsen komen in actie voor Oekraïne

23/03/2022
134
spoedtandarts dordrecht

Wie heeft het niet meegekregen, de oorlog die nu al even in Oekraïne speelt. De heftige gebeurtenissen zijn niemand voorbij gegaan en iedereen leeft mee. Het is geen fijne gedachte dat er weer een oorlog is, relatief dichtbij. Mensen moeten vluchten of zelfs achterblijven en leven constant in angst. Niemand zou anno 2022 in angst moeten leven. Het is daarom ook superfijn dat er zoveel acties zijn opgezet voor Oekraïne en dat iedereen op die manier zijn of haar steentje bijdraagt aan de oorlog daar. Ook vanuit de Nederlandse mondzorg zijn er verschillende acties opgezet. De mondzorg in actie voor Oekraïne.

LinkedIn

Er zijn verschillende praktijken die inzamelingsacties doen voor Oekraïne. Zo moet je denken aan medische en hygiënische hulpmiddelen. Een orthodontist is bijvoorbeeld via LinkedIn een actie begonnen, omdat ze zich verbonden voelt met het land en daar familie van haar is. Ze besloot via LinkedIn een oproep te plaatsen om zo hulpmiddelen te kunnen verzamelen voor medische en hygiënische toepassingen. De spullen die er verzameld worden gaan allemaal naar Oekraïne. Deze orthodontist probeert met haar oproep duidelijk te maken dat het niet altijd hulp hoeft te zijn in de vorm van geld. Spullen kunnen de mensen daar misschien nog wel veel harder gebruiken. Winkels zijn gebombardeerd en spullen zijn verdwenen. Dan heb je aan geld helemaal niks. Alle kleine beetjes die gedoneerd worden helpen.

Spoedbehandeling

Andere tandartspraktijken in het land zijn een spoedtandarts. De mensen uit Oekraïne hebben vaak directe pijn aan hun tanden en hebben dan geen verzekeringen. Deze mensen krijgen bij sommige tandartspraktijken een spoedbehandeling. De mensen hebben iets verschrikkelijks meegemaakt en zijn heel blij met dit soort gratis zorg. Een spoedtandarts in Dordrecht, Utrecht, Amsterdam en op andere plekken in het land is nodig. Een spoedtandarts in Dordrecht voegt al veel waarde toe. Het mooiste zou zijn als er in iedere provincie een spoedtandarts komt te zitten.

Noodzakelijke behandelingen

Anders dan de spoedbehandeling zijn er ook gewoon noodzakelijke behandelingen die mensen nodig hebben. Zo zijn er ook praktijken in Nederland die iedere behandeling aan de mensen die zijn gevlucht geven die nodig is. Het is volgens deze praktijken wel het minste wat ze kunnen doen.

Donatie

Als meer tandartspraktijken in heel Nederland willen bijdragen dan kan dat door zelf een donatie te doen aan giro 555. Dit mag in de vorm van geld zijn, maar het kan ook zijn in de vorm van spullen. Denk hierbij aan dozen met tandpasta en tandenborstels bijvoorbeeld. Ook kan er een bijdrage geleverd worden door het voorbeeld van de praktijken in dit artikel te volgen en zelf je eigen praktijk beschikbaar te stellen voor vluchtelingen. Alle kleine beetjes helpen.

Lees ook:  De zwarte lijst van het CBR. Hoe kom je erop en wat merk je ervan?

Recent

Charlene de Carvalho-Heineken en haar gigantische vermogen

Een verbod op gokreclames en vanaf wanneer het in gaat!

Pasen en lentedagen voor je hond

Maak je huis klaar voor de lente met deze nieuwe woontrends!

Wat is een Green Belt Opleiding en waarom is het belangrijk?

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings