Steeds meer campers verkocht door de stijgende populariteit van kamperen

03/05/2022
303
gasaansteker

Steeds meer mensen hebben de neiging om te gaan kamperen, ook nu we weer overal heen kunnen reizen. De caravanverkoop bereikte haar hoogtepunt. Er werden namelijk in de eerste drie maanden van dit jaar 1.634 nieuwe caravans verkocht, dit is het hoogste aantal in 10 jaar. Dat bleek uit cijfers van BOVAG, Kampeer & Caravan Industrie en RDC.

Ook gebruikte caravans werden in de eerste drie maanden van 2022 een stuk meer verkocht. Er werden liefst 3.411 tweedehands caravans verkocht. “De verkopen zitten al een tijdje in de lift. Dat begon tijdens de corona crisis en zet nu door”, zegt een woordvoerder van de BOVAG. Daarnaast bleek uit onderzoek dat 11% door de coronacrisis een kampeervakantie zou overwegen. Alles duidt er dus op dat kamperen steeds populairder wordt onder vakantiegangers

Sinds de coronacrisis is de interesse in kamperen flink toegenomen, aangezien reizen naar het buitenland niet altijd even makkelijk ging. “Dat was toch vaak te ingewikkeld en daardoor is de belangstelling voor caravans gegroeid”. Met een caravan heb je een stuk minder beperkingen en kun je gaan en staan waar je wilt.

Door de beperkingen van de coronamaatregelen werd reizen naar het buitenland een stuk lastiger. Bovendien was het voor een hoop mensen tijdens de pandemie geen fijn gevoel om met een hoop andere reizigers in een vliegtuig of bus te zitten. De oplossing hiervoor is zelf op reis gaan. Dat zou natuurlijk kunnen met een personenauto en een tentje of in een luxere camper. Met een tentje ga je vrijwel zelfvoorzienend op vakantie. In dat geval is het aan te raden een goede uitrusting mee te nemen met onder andere een gasaansteker, genoeg eten en warme kleding.

Het aantal nieuwe campers dat werd geregistreerd, daalde van 668 in 2021 naar 574 in 2022, dit komt neer op een daling van 14 procent. Net als de andere branches hebben camperfabrikanten te maken met leveringsproblemen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Hierdoor is het de laatste tijd een stuk lastiger om aan een nieuwe camper te kopen. “Wij raden consumenten daarom aan niet te kijken naar een specifiek model, omdat er sprake is van leveringsproblemen. Dat houdt in dat je langer moet wachten. Kijk daarom vooral iets breder rond”, aldus de woordvoerder van BOVAG.

Lees ook:  De leukste plekjes van Noordwijk

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings