Steeds meer Nederlanders vakantieplannen in eigen land

26/01/2022
262
nieuws vandaag

De coronacrisis zorgt er wederom voor dat Nederlanders ook dit jaar massaal in eigen lang op vakantie gaan. Vakanties worden langzaamaan geboekt en vakantieparken zien wederom een hoog aantal boekingen. Het is natuurlijk niet gek dat zoveel Nederlanders opnieuw van plan zijn om in eigen land op vakantie te gaan. De meerderheid neemt het zeker voor het onzekere: ‘Misschien mogen we straks het land niet uit, dus Nederland is de meest veilige optie’. Uiteraard kunnen ook de vakantieparken de steun in deze bijzondere tijd zeker gebruiken. Er wordt met veel positiviteit op de boekingen gereageerd. Parkbeheerders roepen gasten wel op om nieuws vandaag in de gaten te houden. Hiermee worden eventuele teleurstellingen voorkomen.

Eerdere populaire landen

Voordat de coronacrisis begon was er een groot scala aan landen die populair waren onder de Nederlanders. Zowel buurlanden Duitsland als België waren toentertijd populairder dan ons eigen land. Veel Nederlanders kozen ervoor om toch het eigen land te verlaten, al was het maar een paar meter. Andere landen die populair waren voor de coronacrisis begon waren Griekenland, Kroatië, Frankrijk en Italië. Gezien de vorderingen de afgelopen maanden wordt er geen rekening gehouden met een bezoek aan een van deze landen. Het is dan ook te zien dat de boekingen voor deze landen korter op de vakantie zijn dan normaal. Er wordt pas een vakantie geboekt als men bijna zeker weet dat het door kan gaan. Deze twijfel zorgt ervoor dat de meeste Nederlanders gewoon lekker hier blijven!

Andere vervoersmiddelen

Niet alleen andere landen zijn populair geworden bij het boeken van vakanties, ook de manier van transport is aanzienlijk veranderd. Opvallend is het feit dat auto en kampeer vakanties een stuk populairder zijn geworden. Hierbij hoeft men geen rekening te houden met het vliegtuig en de besmettingsgraad hierin. Daarnaast hoeft nieuws vandaag niet constant in de gaten gehouden te worden om op de hoogte te blijven van al het nieuws in de omgeving. Een andere manier van vervoer die in populariteit is gestegen zijn treinen. Vooral onder oudere wordt vervoer met de trein vaker geboekt dan ooit tevoren. De coronacrisis is dus toch een beetje goed voor het milieu.

nieuws vandaag

De leukste bestemmingen

Hoewel het weer niet altijd meezit, bevat ons kleine kikkerlandje een aantal mooie bestemmingen. Een zeer populaire bestemming van komend jaar is Rotterdam. Vakantieparken rondom deze mooie havenstad lopen al aardig vol. De combinatie van architectuur, cultuur en de mooie skyline maakt deze stad zeer populair. Ook Maastricht staat hoog op het lijstje met populaire vakantiebestemmingen in Nederland. Omliggende steden binnen het prachtige Limburgse landschap trekken ook veel toeristen aan. Verder is de gezelligste stad van Nederland, namelijk Breda een zeer populaire bestemming. Alle nieuwe, interessante en coole weetjes over deze stad zijn te vinden via nieuws vandaag. Daarnaast staat Vlissingen in het mooie Zeeland opnieuw hoog in het lijstje.

Lees ook:  Saharawoestijn in Nederland

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings