Sterrenzaak Cordial houdt Michelinster in 2021

12/05/2021
295
restaurant oss

Ben jij op zoek naar een restaurant in oss waar je kunt genieten van sterrenzaak kwaliteit, dan kun je in 2021 nog steeds terecht bij  Cordial. Dit restaurant in Oss is al sinds 2002 trotste eigenaar van een Michelinster en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Al vanaf het begin staat Cordial restaurant Oss bekend om haar pure materialen, rustgevende sfeer en eten van hoge kwaliteit. De eigenaar is dan ook apetrots dat zijn restaurant zichzelf voorlopig nog steeds een van de beste van het land mag noemen.

 

Geschiedenis Michelinster

Je zou de link misschien niet meteen leggen, maar de naam Michelinster is dus echt afkomstig van het bekende bandenmerk Michelin. Om dit te begrijpen moeten we even terug gaan in de tijd. In het begin van de 20e eeuw reden er nog amper auto’s in Europa. Het Franse bedrijf Michelin wilde meteen marktleider worden in iets wat zij een opkomende markt noemde. Zij gingen reclame maken op een wel heel slimme manier. Zij bedachten een gids met daarin voornamelijk een stappenplan voor het vervangen van een autoband, maar ook waar je kon tanken en kon eten.

Pas 25 jaar later werd het concept van de Michelinster toegevoegd aan de gids. De beste plekken om te eten kregen er een, twee of zelfs drie. Destijds was het zo dat mensen die reden op de route van een 1-sterrenzaak wel even wouden stoppen om te zien wat er zo speciaal was aan het restaurant. Voor 2-sterrenzaken reed men graag een paar kilometer om en voor 3 sterrenzaken werden heuse uitstapjes met het gezin gepland.

 

Tegenwoordig

Tegenwoordig wilt elk goed restaurant graag de titel dragen van sterrenzaak, maar hoe verdien je nu zo’n ster? Om in aanmerking te komen voor minstens één ster moet je keuken een van de betere van het land zijn in bijvoorbeeld de Italiaanse, Aziatische of Franse keuken. Een ster krijg je dus niet zomaar. Je moet passie tonen, een uitermate goede bediening hebben en je bovendien onderscheiden van al die andere.

Lees ook:  Bouw District-E in Eindhoven weer uitgesteld

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings