Bouw District-E in Eindhoven weer uitgesteld

12/12/2020
318
Bouw District-E in Eindhoven

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van District-E in Eindhoven. In 2020 lag namelijk al het bestemmingsplan klaar. Er worden drie torens op het Stationsplein gebouwd, een van 170, 120 en 90 meter hoog. Deze liggen allemaal rond het oude VVV-kantoor. Het bestemmingsplan zorgt hierdoor voor maximaal 510 woningen in alle soorten en maten. Een hotel met 196 hotelkamers, 200 shortstay woonunits en maximaal 15.500 vierkante meter voor kantoren, werkplekken, winkels, horeca en dergelijke mogelijkheden. 21 procent van deze woningen valt onder de sociale huur tot maximaal 730 euro per maand. De bouw zou ongeveer in 2021 beginnen en eind 2024 klaar moeten zijn. Helaas zijn er de afgelopen tijd veel bezwaringen geweest, waardoor District-E uitgesteld moet worden.

Kijk naar wat we ervoor terugkrijgen

Nu is het Stationsplein een parkeerterrein met auto’s en fietsen met een armoedig oud-VVV-gebouwtje. Als je bij een rijschool in Helmond of in Eindhoven heb gelest, dan heb je hier zeker wat oefeningen gedaan voor het in- en uitparkeren. Veel mensen hebben meerdere bezwaren tegenover het plan, anderen voorzien al wat ze ervoor terugkrijgen. Een levendig, prachtig plein wat een mooie binnenkomst wordt van de stad. Door de vele woningen in de torens, kunnen huiszoekenden opgelucht zijn. Ook krijgt de stad Eindhoven meer sfeer vanwege de vele terrassen en nieuwe mensen. Toch zitten er wat nadelen aan het plan. De drie torens worden op korte afstand gebouwd van het spoor, dit maakt dat het risico op slachtoffers bij een ramp te groot wordt.

Weinig parkeerplaatsen

Uit het plan blijkt dat er maar plek is voor slechts 120 auto’s in de parkeergarage onder de torens. Dit aantal is berekend op basis van de nieuwe parkeernormen van de gemeente. Er moeten zo min mogelijk parkeerplaatsen aangelegd worden anders worden de plannen onbetaalbaar. Ook trekt de torens dan te veel auto’s aan waardoor de stad Eindhoven nog voller komt met auto’s. De torens zijn dus gebouwd voor bewoners die ‘autobezit en autogebruik niet van groot belang vinden’, maar liever de trein, bus of fiets pakken. Er worden dus ook geen parkeerplaatsen aangelegd voor bezoekers aan de stad Eindhoven. Wel komen er ruim 2000 plaatsen onder de torens voor fietsen. Voor nu is het dus nog niet zeker of de bouw District-E in Eindhoven. Waarschijnlijk moeten er nog aanpassingen komen in de plannen voor de veiligheid van de toekomstige bewoners.

Lees ook:  De huizenmarkt trends van 2022

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings