Infomedics gaat dure betalingen toch laten vallen

11/04/2022
230
tandarts rotterdam

Hoewel we in Nederland met een zorgstaat zouden moeten werken zijn er toch regelmatig wat dingen die helemaal niet zo zorgzaam blijken. Betaal je een rekening te laat omdat je te weinig geld hebt, dan heb je voor het weet een deurwaarder aan je broek die ook nog op jouw kosten komt. Lekker logisch als je al geen geld hebt. Zo zijn er wel meer rare situaties en regelingen, zoals de welbekende “administratiekosten”, oftewel een bedrijf laat jouw opdraaien voor de loonkosten van sommige werknemers. Dit is natuurlijk ontzettend scheef. Het laatste in soortgelijk nieuws was Infomedics, een bedrijf dat u misschien wel kent van rekeningen. Dure rekeningen.

Infomedics

Volgens Infomedics zelf zorgen ze voor de financiële afhandeling van vrijwel alle zorg. De tandarts, de fysio, noem het maar op. Dat klinkt heel simpel, ware het niet dat dit heel veel rekeningen zijn en ook heel veel geld. Waar veel geld is, zijn vaak ook veel problemen (toch, belastingdienst?) en dat lijkt ook zo te zijn als we meer onafhankelijke reviews zoeken over Infomedics. Maar liefst 95% van de reviews geeft een score van 1 op de 5. Waar gaat dit zo gruwelijk fout?

Tandarts Rotterdam

Stel je meldt je aan bij tandarts Rotterdam, al snel mag je op een eerste afspraak komen en hier wordt keurig met je omgegaan. Een maand later ontvang je een factuur van Infomedics in de bus waar precies op staat hoeveel je bij tandarts Rotterdam kwijt bent. Per onderdeel staan keurig de prijzen vermeld. Klinkt simpel, maar je komt Infomedics al snel overal tegen. Dat geeft het bedrijf een zekere monopolypositie. Dit is ook hoe ze recentelijk in het nieuws zijn gekomen, want een factureringsbedrijf met zoveel rekeningen kan natuurlijk makkelijk iets extra’s bijverdienen als ze die rekeningen op eigenzinnige wijze duurder maken.

Problemen met termijnen

Je wilt je dure rekening opsplitsen om niet met andere bedragen in de problemen te komen. Begrijpelijk toch? Infomedics is eind 2021 in opspraak gekomen omdat ze per termijn (!) maar liefst 5 euro vroegen om te kunnen betalen. Dat wil dus zeggen dat wanneer je netjes je rekening betaalde, maar in stukjes, je een extra bak met geld gratis erbij mocht geven aan Infomedics.

Omgedraaid

Nu wil het bedrijf even laten weten dat ze deze regeling nog steeds compleet gerechtvaardigd vinden, maar nu, voor één miljoen euro aan kosten (Oh nee, hoe zou zo’n bedrijf dat nou overleven) het betalen in termijnen toch gratis gaat maken. Onder het mom van “solidariteit in deze tijden”. Waarschijnlijk wordt dit pas geldig vanaf 1 juni, dus tot die tijd hebben ze vast nog genoeg tijd om die één miljoen bij elkaar te schrapen. Vanuit de politiek zijn er al geluiden geweest om dit soort praktijken stop te zetten en meer met het oog naar de burger te kijken in plaats van de omzet voor een megabedrijf. Wat vindt u? De hele privatisering toch maar weer afschaffen dan?

Lees ook:  King of Nutrition

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings