Twee populaire diëten voor dit jaar

21/04/2021
268
koolhydraatarm eten

Tegenwoordig zijn veel mensen met gezond leven bezig. Dit kom neer op zowel trainen op verschillende manieren als een dieet vinden wat bij je past. Tegenwoordig zijn er verschillende diëten en levensstijlen waar mensen zich aan houden en mee afvallen, bijkomen of spiermassa mee aanmaken. Zo heb je mensen die koolhydraatarm eten, met bijvoorbeeld het keto dieet en het paleodieet is weer een ander populair dieet. Je moet altijd een keuze maken door een dieet te gebruiken waar je je goed bij voelt, en daar kom je alleen achter door het te proberen. In deze blog gaan we iets dieper in op deze diëten, zodat je een duidelijker beeld hebt van deze verschillende diëten. Zo kan je vergelijken en een keuze maken die het best bij jou past. Als je meer wilt weten, pak dan je je koffie erbij en scrol even rustig verder.

Koolhydraatarm eten

Eigenlijk verklapt de naam koolhydraatarm eten je al meer dan genoeg. Je laat dus wat vaker de aardappelen, rijst, pasta of brood staan. En eet meer vetten en eiwitten dan voorheen. Een van de beste koolhydraatarm eten diëten is het keto dieet. Hieronder lees je hier meer over.

Keto dieet

Het keto dieet, oftewel het ketogeen dieet, is een van de strengste diëten die er is. Bij het keto dieet draait het allemaal om zo min mogelijk koolhydraten te eten, zodat je lichaam in een ketogene toestand komt. Dit kan je verkrijgen door dagelijks, maar maximaal 50 gram aan koolhydraten binnen te krijgen. Je leert je lichaam dan eigenlijk om vet als de brandstof te gebruiken in plaats van koolhydraten. Als je koolhydraten eet wordt deze door je lichaam omgezet in glucose. Glucose heb je nodig om energie te krijgen en te bewegen. Door het keto dieet te doen heb je weinig glucose in je lichaam zitten en dan moet je lichaam andere manieren vinden om energie te krijgen. Hier komt vet dus voor in de plaats. De transitie van een normaal dieet naar een ketogeen dieet kan even moeilijk zijn. Je kan in het begin vooral ervaren dat je weinig energie hebt en je futloos voelt. Als je lichaam zich hier op aanpast kan het juist gaan aanvoelen alsof je meer energie hebt dan eerder.

Paleodieet

Het paleodieet is een populair dieet. Bij het paleodieet eet je enkel en alleen eten wat je zelf zou kunnen vangen of vinden. Hierbij kan je denken aan vis, vlees, groente, gevogelte, noten en fruit. Nou dat is toch nogal wat, maar wat mag je dan niet eten? Wat je dan niet eet zijn bewerkte producten, zoals junkfood, soja en groente zoals aardappelen, aubergines, tomaat, zuivel, paprika en zout. Het paleodieet is populair, maar het laat je wel nog wat werk doen als je wilt afvallen. Je moet namelijk zelf je calorieën gaan tellen en bijhouden. Dit is vaak werk waar mensen niet altijd zin in hebben en kiezen dan snel voor een ander dieet.

Lees ook:  Dit is hoe men tegenwoordig vakantieherinneringen vast legt!

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings