Uit onderzoek blijkt: Nederlanders bezuinigen dit jaar op de kerstuitgaven!

25/11/2022
340

Onderzoekers uit Amsterdam zijn tot de conclusie gekomen dat Nederlandse huishoudens dit jaar een stuk minder geld uitgeven aan kerst. Opdrachtgever van dit onderzoek was het bekende betaalbedrijf Ayden. Waar het exact aan ligt, is niet gebleken uit datzelfde onderzoek. Feit is dat Nederlanders over het algemeen minder te besteden hebben aan het einde van 2022. Dat komt mede door de gigantisch hoge gasprijzen en de algemeen stijgende inflatie in ons land.

Ook gedurende de Amerikaanse koopwaanzin van Black Friday en Cyber Monday wordt door ons minder gespendeerd, ondanks de vaak absurde kortingen die worden gegeven. Voor veel mensen is dit gewoon niet het juiste moment om aan grote uitgaves te denken.

Totaalprijs

Nederlanders geven gemiddeld gezien 243 euro aan kerstcadeaus uit. In de Verenigde Staten is dat kinderspel. Daar geven ze om precies te zijn 638 euro per kerstmis uit. Het is voor hun namelijk met afstand de grootste feestdag van het jaar. Terwijl Nederlanders meestal veel geld uitgeven tijdens Sinterklaas. Verwacht wordt, zoals eerder aangegeven, dat de Nederland minder geld te spenderen heeft. Gemiddeld gezien zal er hierdoor 10 euro minder per persoon uitgegeven worden.

De kleine ondernemer

10 euro per persoon, dat lijkt niet veel. Maar veel bedrijven, die het momenteel al ontzettend zwaar hebben - door onder andere de gigantische gasprijzen en na jaren van Corona - zullen hierdoor nóg meer op de rand van de afgrond staan. Deze december maand zal moeten zorgen voor genoeg vet op de botten, tijdens de maanden zonder feestdagen zoals februari.

Geadviseerd wordt om daardoor de kersttrui heren te kopen in de winkels en niét in de grote webwinkels zoals Bol.com en Coolblue, naast dat het stress zal opleveren wegens de grote personeelstekorten bij onder andere PostNL, zal het op de lang termijn ook het doodvonnis zijn voor de kleine winkels in onze steden en dorpen. Ondanks dat hopen we wel op een mooie – witte – Kerstmis. Fijne feestdagen alvast.

Lees ook ons artikel over: het aantal werklozen dat stijgt. Klik hier!

Lees ook:  Waarom je nooit per ongeluk 112 moet bellen

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings