Dit maakt het afsluiten van een uitvaartverzekering interessant

03/01/2024
191
uitvaartverzekering

Je betaalt in Nederland gemiddeld zo’n 7.500 euro voor een uitvaart. In de afgelopen jaren zijn deze kosten, mede als gevolg van de inflatie, sterk gestegen. Dit betekent dat mensen die maandelijks een deel van hun inkomen opzij zetten voor hun uitvaart, straks mogelijk over onvoldoende spaargeld beschikken als zij komen te overlijden. Niet iedereen heeft het bedrag dat opzij gezet wordt verhoogd in lijn met deze stijging in de kosten. Een uitvaartverzekering vergelijken kan interessant zijn om een dergelijke situatie voor te zijn. In dit artikel lees je meer over het nut en de noodzaak van het afsluiten van een uitvaartverzekering. In Nederland heeft zo’n 70% van de bevolking een uitvaartverzekering afgesloten. 

Nabestaanden worden belast met kosten uitvaart 

Zou je geen begrafenisverzekering afsluiten, dan komen de kosten die voor de uitvaart gemaakt worden voor rekening van de nabestaanden. Zij zullen de kosten vervolgens compenseren met de erfenis die je nalaat. Is de nalatenschap heel beperkt? In dat geval lukt het de nabestaanden mogelijk niet om alle kosten op deze wijze te compenseren. Dit betekent dat zij zelf een deel van hun vermogen in moeten leggen om de uitvaart te kunnen betalen. Een situatie die je liever voorkomt. Met een uitvaartverzekering worden de kosten voor de uitvaart vergoed door de verzekeraar. Zo betalen je nabestaanden niets. 

Mogelijke kosten leiden tot stress en onzekerheid 

Niet alleen is het vervelend om de nabestaanden te belasten met de kosten van een uitvaart. Ook brengt dit vaak veel stress en onzekerheid met zich mee. Iets wat bepaald niet prettig is in een emotioneel zware periode. Met een uitvaartverzekering hebben de nabestaanden de mogelijkheid zich te richten op het verwerken van je overlijden.  

Aspecten om rekening mee te houden 

Wanneer je online verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt zijn er enkele aspecten om rekening mee te houden. Denk hierbij niet alleen aan de premie die je maandelijks betaalt, maar bijvoorbeeld ook aan de vorm van de uitkering. Soms gaat het om een financiële vergoeding voor de gemaakte kosten, in andere gevallen om concrete diensten. Ook een combinatie van allebei is mogelijk. Lees hier extra tips voor het organiseren van een uitvaart.

Let daarbij op het feit dat niet iedere uitvaartverzorger bij iedere verzekeraar is aangesloten. Heb je een specifieke voorkeur voor een uitvaartverzorger? Kies in dat geval voor een verzekeraar waarbij deze organisatie aangesloten is. Het voorkomt dat je nabestaanden straks alsnog een groot deel van de kosten zelf betalen. 

Lees ook:  Wordt het weer in januari 2023 hetzelfde als dit jaar?

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings