Wordt het weer in januari 2023 hetzelfde als dit jaar?

15/12/2022
71
weer januari 2023

Het nieuwe jaar komt er aan en doorgaans betekent dat in januari een koude maand. Waar we ons met nieuw jaar warm laten voelen door champagne, kan dit een vertekend beeld geven voor wat er te wachten staat. Gaan we een sneeuw maand tegemoet waar we met z’n allen gaan sleeën of is het huilen met de regenpet op? Lees verder om er achter te komen!

Wat was het weer in 2022?

1 januari begon oh zo belovend, het was namelijk de warmste dag van de maand met 13,2°C. In Beek werd het zelfs 15 graden! Vervolgens begon het rustig af te lopen naar een gemiddelde graden tussen de 6 en 7 overdag, waar het koudste moment een kille -4,9°C was. Hier en daar wat regen, maar niks wat Nederland niet gewend is. Het gros van de maand was vrij rustig. Veel grijze wolken zonder echt regen, maar wel twee weken vol mist. Er waren daarentegen wel 7 vorstdagen, maar er was gelukkig niks van ijs te bekennen! Richting het einde van de maand daarentegen begon het onbesuisder te worden, op 29 januari was het namelijk op sommige plekken 11 tot 12°C! Twee dagen later brak opeens de hel los, storm Corrie kwam gedag zeggen. Hierdoor werd op bepaalde plekken code oranje afgegeven in het land. Kunnen we in 2023 hetzelfde verwachten?

Video storm Corrie

Wat gaat het weer in januari 2023 brengen?

We gaan volgens het KNMI een koude maand tegemoet, gemiddeld zal de temperatuur ergens tussen de 3°C en 6°C liggen. Een plek die hier representatief voor is, is Eindhoven. Daar zal de gemiddelde temperatuur overdag op 5°C en ’s nachts op 1°C. Pak dus lekker een kop warme chocolademelk, ga in je Serre in Eindhoven zitten, zet de heater aan en geniet lekker van de warmte binnenshuis. Er wordt verwacht dat het ongeveer de helft van de maand gaat regenen, ergens tussen de 8 en 15 dagen namelijk. Het wordt dus weer eens ouderwets Nederlands rotweer.

Ook wordt verwacht dat er een paar dagen sneeuw gaat vallen, kijk dus goed uit met wandelen! Er wordt verwacht dat er 6.5 zonuren per dag zijn gemiddeld. Ook wordt een totaliteit van 113m regenval over de hele maand verspreidt verwacht. Aangezien er gemiddeld 34mm regen in januari hoort te vallen betekent dit dat we een natte maand tegemoet gaan. Zorg dat je dus altijd een paraplu of regenjas bij de hand hebt!

Op zoek naar nog meer trendy nieuws? Kijk dan eens hier!

Lees ook:  Toerisme groeit weer in Amsterdam

Recent

Doorbraak: Sociale Media omarmen Vrouwelijke Tepels - #free the nipple!

Nieuwe trend: Overnachten, recreëren en vergaderen op de boerderij

Populaire soorten vloeren en hun onderhoud

Verbod op gokreclame: wanneer treedt het in en wat betekent het?

Hoe fenders een boot kunnen beschermen

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings