2X verkeerd lopen en toch de marathon winnen!

27/09/2022
337
tiveden zweden

De atleet uit Kenia, Felix Kirwa heeft afgelopen zaterdag op een bijzondere manier de marathon van Stockholm gewonnen. De Keniaan liep namelijk tot twee keer toe verkeerd, maar slaagde er alsnog in om als eerste door de finish te komen.

Felix Kirwa liep samen met de Ethiopische atleet, Tesfaye Lencho Anbesa en Merhawi Kesete uit Eritrea vooraan toen ze voor de eerste keer de verkeerde kant op werden gestuurd. De drie atleten hadden al snel door dat ze fout zaten, maar waren hun voorsprong verloren.

Even later ging het echter opnieuw mis toen het trio achter een politiemotor aan liepen die verkeerd reed. Deze tweede fout hadden de renners pas laar door, toen ze terug kwamen hadden ze ruim twee minuten verloren.

Ondanks deze vertragingen streden Kirwa en Kesete uiteindelijk toch om de winst. De Keniaan Felix Kirwa toonde zich echter het sterkste. Kesete eindigde als tweede.

Felix Kirwa liep door de vertraging helaas wel het parcoursrecord mis. Het huidige record staat al sinds 2019 op de naam van Ethiopïer Nigussie Sahlesilassie. Hij deed er 2 uur 10 minuten en 10 seconden over. Ondanks de twee blunders zat Kirwa daar toch minder dan een minuut boven.

De marathon in Stockholm wordt al sinds 1979 gelopen. Dit jaar deden er veertienduizend mensen mee. Maar niet alleen voor atleten is het een evenement. Jaarlijks reizen ook nog eens duizenden mensen van over de hele wereld richting Stockholm om dit mee te maken, vaak gecombineerd met een uitstap naar een van de prachtige nationale parken van Zweden.

tiveden zweden

Tiveden nationaal park Zweden

Op zo’n drie uur rijden vanaf Stockholm kun je Tiveden Zweden vinden. In Tiveden National Park mag het bos zich ontwikkelen tot wildernis. Wat daar nu groeit, is een bos dat niet is aangetast door de afgelopen decennia van grootschalige bosbouw. Zo'n groot aaneengesloten stuk oud bos is zeer ongebruikelijk in Zuid-Zweden. De ouderdom en majesteit van het bos en de wildernis van het landschap geven dit nationale park zijn karakter.

Tiveden Zweden heeft een oppervlakte van 2 030 hectare. Het heeft in totaal 34 kilometer gemarkeerde wandelpaden met wandelingen van 0,9 tot 9,5 km. Het zeer heuvelachtige terrein en de overvloed aan keien zorgen voor stimulerende maar veeleisende wandelingen richting een aantal prachtige meren.

Lees ook:  Gio heeft een nieuwe woning

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings