Vluchteling opent eigen stoffeerderij

09/02/2022
311
Vluchteling opent eigen stoffeerderij

Voor veel mensen laat het woord stoffeerder geen belletje rinkelen, maar voor de Syrische Ahmed Alsayed wel. Ahmed had in Syrië een familiebedrijf, waar hij als stoffeerder werkte. Hier maakte hij kleding op maat. Totdat hij plots moest vluchten met zijn gezin.

Wat is een stoffeerder?

Een stoffeerder is iemand die of kleding op maat maakt of vermaakt. Of iemand die meubels ontwerpt of opnieuw van stof voorziet. Dit laatste noemen we ook wel herstoffering. Een van de meest bekende zaken in herstoffering is Herstoffering Heerlen.

Verhaal van Ahmed

Toen Ahmed in Nederland kwam, na een lange vluchttocht. Werd hij eerst van het ene naar het andere asielzoekerscentrum geplaatst. Nooit de tijd om een bestaan in Nederland op te bouwen. Tot hij in Baarschot  terecht kwam. Hier werd hij met open armen ontvangen, hij leerde mensen kennen.  Die na zijn verhaal te hebben gehoord voor hem regelden dat hij stage kon lopen bij een stoffeerdij in Oirschot. Maar een eigen zaak beginnen, dat was toch echt de droom voor Ahmed. Veel mensen zeiden dat het niet mogelijk was, maar als Ahmed iets wilt dan gaat hij ervoor. Hij heeft al laten zien door zijn vluchttocht dat hij een doorzettingsvermogen heeft, waar niet snel iemand zich mee kan vergelijken. Hij bleef doorwerken en leren om de taal onder de knie te krijgen en het belastingsysteem te begrijpen voor ondernemers. Dat harde werken en de opofferingen hebben ervoor gezorgd dat Ahmed op 14 januari 2022 zijn eigen stoffeerderij genaamd Stoffeerderij De Kempen in Hilvarenbeek heeft kunnen openen.

Voorbeeld

Ahmed hoopt dat hij een voorbeeld is voor zijn kinderen. Dat zijn kinderen zien dat je door heel hard te werken en niet op te geven, alle dromen kunt bereiken. Maar hij wilt ook aan zijn buurtbewoners laten zien dat hij in Nederland is met de beste bedoelingen. Ahmed zegt dat hij het ook niet had kunnen doen zonder zijn achterbuurvrouw: “zij is de persoon die mij altijd geholpen heeft en ook mijn kinderen heeft opgevangen toen het nodig was.” Hij heeft een mooi leven weten op te bouwen in Nederland, na een traumatische ervaring in hun geboorteland.

Lees ook:  De google zoekwoorden trends van 2020

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings