Voorkomen is beter dan genezen

24/11/2020
282
inbraak voorkomen

Het is bijna december en dus weer wintertijd. Het wordt kouder en eerder donker. Deze wintertijd staat niet alleen bekend als een koude en donkere tijd, maar ook als een tijd waarin er veel inbraken worden gepleegd. Het koude weer en de donkere dagen geven inbrekers meer kans om in te breken. We zien immers niet alles meer wat er gebeurd. Een inbreker kan ongestoord zijn slag slaan wanneer jij niet thuis bent. Dat is ook terug te zien in de cijfers. Van november tot en met februari worden er de meeste inbraken gepleegd in het jaar.

Preventieve maatregelen

Om de kans te verkleinen dat er wordt ingebroken kan men zelf ook preventieve maatregelen nemen. Inbrekers willen namelijk makkelijk binnenkomen en zo weinig mogelijk moeite hoeven doen. Zorg daarom allereerst voor een goed werkend slot. Een slotenmaker in Valkenswaard helpt graag jouw slot te maken zodat jij veilig thuis kunt zijn. Ook helpt een slotenmaker Valkenswaard wanneer er wel bij je is ingebroken of wanneer er geprobeerd is in te breken om het slot te vervangen of te repareren. Daarnaast is het aan te raden altijd licht aan te laten in huis, ook als je niet thuis bent. Wanneer alles donker is, is het voor inbrekers duidelijk dat er niemand thuis is. Lampen aandoen kan bijvoorbeeld door middel van tijdschakelaars. Bovendien kun je bij de deur ook een lamp met sensor plaatsen. Dan staat de inbreker in het licht wanneer hij of zij bij de deur staat. Dit verkleint ook de kans dat de inbreker daadwerkelijk doorgaat met zijn poging.

Overige tips

Er zijn nog meer tips om inbraken te voorkomen. Zo is het altijd goed om waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Zo worden inbrekers niet je huis in gelokt. Ook is het belangrijk altijd de ramen en deuren te sluiten. Open ramen en deuren zijn ook lokaas voor inbrekers. Haal bovendien altijd de sleutels uit de sloten. Het is logisch dat je dit aan de buitenkant meestal wel al doet omdat je de sleutels meeneemt, maar ook aan de binnenkant moet je de sleutels uit het slot halen. Het anders makkelijker om binnen te komen. Als je voor langere tijd weg bent, laat dan iemand af en toe langskomen. Laat de post doen en eens een andere lamp in huis aanzetten. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Kortom, doe er alles aan om inbraken te voorkomen. Het kan veel schade aanrichten.

Lees ook:  De betaalbare elektrische auto’s van 2021

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings