De betaalbare elektrische auto’s van 2021

12/01/2021
399
De betaalbare elektrische auto’s van 2021

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel autofabrikanten zich achter de oren krabben. Ze zien namelijk hun verkoopcijfers inzakken. Veel fabrikanten kiezen er dan ook voor om zich volledig te gaan richten op elektrische auto’s. Elektrische projecten die al liepen worden versneld. Andere projecten worden juist stopgezet. Zo hopen de bekende merken bedrijven zoals Tesla bij te kunnen houden. Deze crisis heeft bij een aantal fabrikanten gezorgd voor grote reorganisaties. In dit artikel bespreken we de betaalbare elektrische auto’s die je in 2021 waarschijnlijk veel op de weg zult gaan zien.

 

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is model wat al langer bestaat. Toch is het een model waar eigenlijk nieuwleven in wordt geblazen. Dit model is namelijk nu ook verkrijgbaar als elektrische auto. De naam van deze is de Peugeot e-2008. Het grote verschil met andere elektrische auto’s is dat deze eigenlijk minimaal verschilt van zijn oudere broertje de ‘gewone’ 2008. Dit zorgt ervoor dat de overstap voor mensen veel kleiner is. De auto heeft 136pk en kost ongeveer 40.000 euro. Voor de prijs heb je dan wel ook een iets grotere auto voor het hele gezin. De actieradius van de ligt op 320 kilometer volgens de WLTP-methode. Reëel betekent dit een bereik van zo’n 250 kilometer. Een ander verschil met de ‘normale’ 2008 is dat het interieur er anders uitziet. De elektrische 2008 is al met al een leuke en interessante eerste elektrische auto.

Fiat 500 hybride

Na een lange tijd van wachten was er in het begin van het vorige jaar dan eindelijke de eerste hybride Fiat 500. Eind vorig jaar kwam de autofabrikant dan met de eerste volledig elektrische Fiat 500. Het grote verschil tussen deze twee modellen is naast de benzinemotor de prijs. De nieuwe elektrische 500 kost namelijk zo’n 25.000 euro waar de hybride 500 maar 15.000 euro kostte. De Fiat 500 is een model dat jaren meegaat. Mensen kopen de 500 omdat zij deze mooi of leuk vinden. Het namelijk niet per se de beste uit zijn segment.

Fiat 500 elektrisch

Toch zijn er wel wat dingen voor te zeggen om toch een elektrische 500 aan te schaffen. Natuurlijk rijdt je elektrisch maar daarnaast heet Fiat de nieuwe 500 een flinke upgrade gegeven. De nieuwe 500 rijdt veel beter dan zijn oudere broertje. Je kunt kiezen uit 95- of 118pk. Het goedkoopste model heeft een actieradius van 180 kilometer volgens de WLTP-methode. De duurdere versie heeft een actieradius van 320 kilometer. Het is dus verstandig om toch nog even iets meer geld te sparen om uiteindelijk de duurdere variant aan te schaffen. 180 kilometer is namelijk in de praktijk misschien 120 kilometer. Dat is echt te weinig voor veel mensen. Toch doet de elektrische 500 het veel beter dan zijn concurrenten. Zo heeft de 500 ook een mogelijkheid tot snel laden. Zo kun je in 40 minuten je accu opladen tot ongeveer 80%. Daarnaast heeft de auto ook diverse rijhulpsystemen.

Welke conclusie kunnen we hier uit trekken?

Een conclusie die je hieruit kunt trekken is dat steeds meer elektrische auto’s op de markt komen. Deze auto’s worden steeds goedkoper. Bovendien zie je dat er in steeds meer segmenten elektrische auto’s verschijnen. Als laatste zien we ook dat de specificaties en ook extra’s, steeds beter en rijker worden. De betaalbare elektrische auto’s van 2021.

Lees ook:  Bitcoin haalt hoogste waarde ooit

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings