Vrijwilligers van sportclubs steeds vaker VOG nodig

20/10/2020
265
VOGnodig

Steeds meer sportclubs en sportverenigingen vragen aan hun vrijwilligers of zij een VOG willen gaan aanvragen, zeker als de activiteiten die zij uitvoeren met kinderen te maken hebben. Dit heeft te maken met de stijging in het aantal seks- en verkrachtincidenten van de afgelopen paar maanden.
Het aantal incidenten lag dit afgelopen half jaar zo’n 12% hoger dan in het jaar daarvoor. Uiteindelijk gaat het toch om de veiligheid van een kind en kun je het zekere maar beter voor het onzekere nemen. Gelukkig vonden de meeste vrijwilligers dit dan ook geen probleem en gehoorzaamde zij aan de oproep.

VOGnodig

VOG aanvragen moest al langer

Hoewel het nu pas naar voren komt bij verschillende sportinstanties, werd er in meerdere sectoren al langer doorgedramd op het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligers en stagiairs. Op basisscholen bijvoorbeeld moeten stagiairs die voor hun school meelopen bij een basisschool al sinds een aantal jaar verplicht een VOG op zak hebben. Dit heeft wederom alles te maken met de aanwezigheid van jonge kinderen en hun veiligheid. Ook bij bedrijven waar veel scholieren een stageperiode doorliepen werd verlangd dat er een VOG aanvraag zou plaatsvinden. Niet gek vinden de meeste sectoren. Sommige beroepen zijn nu eenmaal wat maatschappelijk verantwoorder dan andere.

Eenvoudig een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

Ken jij nog iemand die een VOGnodig heeft? Dan kun je deze tegenwoordig gelukkig eenvoudig aanvragen via het internet. Voorheen was het zo dat je tot twee keer toe naar het gemeentehuis moest om de aanvraag te voltooien. Voordat je de aanvraag kon afronden had je zelfs een handtekening van je huidige werkgever nodig. In 2020 is het niet meer zo moeilijk en kun je deze aanvraag binnen een aantal minuten op je telefoon doen. Een simpele zoekopdracht op Google zal je al een heel eind brengen. Het enige dat jij hoeft te doen is je gegevens achter te laten en wachten tot de aanvraag is goed gekeurd. Lekker simpel dus. Het aanvragen van een VOG kost online precies evenveel als wanneer je dit op de ‘oude’ manier zou doen.

Lees ook:  Schoolfotografie in coronatijd

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings