Schoolfotografie in coronatijd

16/07/2021
204
schoolfotografie prijzen

Eén van de vele onduidelijkheden voor schoolbesturen dit jaar. Hoe moet je omgaan met de komst van de schoolfotograaf. Sommige scholen kiezen ervoor om geen fotograaf op bezoek te laten komen, andere scholen kiezen ervoor om enkel de klassenfoto over te slaan. Verschillende schoolfotografen merken dat zij bij ruim de helft minder scholen langsgaan dan normaal het geval zou zijn. Fotografen merken dat er twee soorten scholen zijn. Er zijn scholen die graag willen dat de schoolfotograaf langskomt en je hebt scholen die juist geen externe mensen in de school willen.

Van één naar meerdere dagen

Daarnaast werken middelbare scholen tegenwoordig veelal met halve klassen. Schoolfotografen dienen dan meerdere dagen naar de school toe te gaan om één klas compleet te krijgen. Dat maakt het werk volgens de fotografen een stuk ingewikkelder. Ook nemen schoolfotografen extra maatregelen, denk bijvoorbeeld aan het wekelijks laten testen en op ieder moment anderhalve meter afstand houden. Of de schoolfotograaf prijzen hierdoor stijgen is nog onduidelijk.

Moderne klassenfoto’s

De traditionele klassenfoto op middelbare scholen zit er door de coronamaatregelen helaas niet in, maar toch zijn er creatieve alternatieven te bedenken. Sommige schoolfotografen zetten bijvoorbeeld kleine groepjes leerlingen uit dezelfde bubbel op de foto en voegen deze later samen met de rest van de klas op één foto. Andere schoolfotografen werken met een zogenoemde ‘koppenkaart’. Alle portretfoto’s worden in dat geval naast elkaar gezet met als achtergrond bijvoorbeeld de school.

Buiten is geen optie

Om als voorzorgsmaatregel alle foto’s buiten te maken is volgens meerdere schoolfotografen niet mogelijk. In dat geval zouden alle kinderen zonder jas naar buiten moeten, omdat je ze natuurlijk niet met jas op foto wilt hebben staan. Daarnaast is het licht vaak beperkt. De ene keer is het bewolkt en de andere keer valt er weer regen. De fotografen geven hierbij aan dat buiten foto’s maken te veel gedoe oplevert.

Er is echter wel nog hoop voor de schoolfotograaf. De drukke maanden worden waarschijnlijk versterkt omdat voorgaande afspraken zijn verplaatst vanwege de coronamaatregelen. Het is echter dan wel nog steeds te hopen dat de scholen open blijven.

Lees ook:  Is het kijken van tv voor het slapen slecht?

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings