Wat is het nut van reviews?

20/10/2020
240
webshop

Je ziet het steeds vaker op verschillende websites; reviews over je producten, diensten of je bedrijf. Deze reviews zijn van essentieel belang voor je bedrijf. Doordat consumenten hun ervaringen delen met andere consumenten over de aankoop van een product of dienst beslissen andere mensen weer wat ze ermee willen doen. Uit onderzoek is gebleken dat 80 procent van webbezoekers reviews laten meewegen in hun beslissing tot een aankoop of keuze voor een bedrijf. Wanneer een product of dienst door meerdere mensen als positief wordt ervaren dan gaat men ervan uit dat een product of  dienst ook echt positief is. Vaak vinden consumenten deze informatie een stuk betrouwbaarder dan de informatie die het bedrijf zelf geeft. Dat is ook logisch want consumenten hebben geen voordeel bij de verkoop van het product of de dienst en geven dus vaak eerlijke en objectieve informatie.

Reviews worden steeds belangrijker

Het is logisch dat je steeds meer reviews online tegen komt. Steeds meer bedrijven zien hoe belangrijk goede reviews zijn van klanten. Als bedrijf kun je een positieve review zelfs meerdere keren gebruiken. Zo kun je ze plaatsen op je website of op social media. Denk maar eens aan websites zoals trustpilot of inforeview. Klanten gaan naar dit soort websites voor waardevolle en betrouwbare informatie.

reviews lezen

Betrouwbare reviews zijn belangrijk

Consumenten weten vaak meer van een product dan experts. Consumenten willen namelijk als potentiële kopers de dienst of het product gewoon gebruiken. Hierdoor worden producten eerder gekocht met reviews, dan wanneer het product geen reviews heeft. Het is wel uiterst belangrijk dat de recensies die je bijvoorbeeld op je website plaatst goed onderbouwd en betrouwbaar zijn. Wanneer je neppe reviews op je website plaatst dan kan je het vertrouwen van de consumenten juist schaden. Klanten hebben vaak door welke reviews echt en welke reviews nep zijn. Het is daarom verstandig om dit nooit te doen. Verder is het hebben van goede reviews ook goed voor de zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. Een website met meer reviews zorgt voor een beter resultaat in google en zorgt op zijn beurt weer voor meer bezoekers.

Lees ook:  Twee populaire diëten voor dit jaar

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings