We mogen (waarschijnlijk) weer op vakantie

12/05/2021
267
kalknagel

Gisteren hebben Mark Rutte en Hugo de Jonge flink wat versoepelingen aangekondigd (mits de coronacijfers het toelaten) vanaf 19 mei. Binnensporten, pretparken en teamsporten mag weer vanaf 19 mei. Ook schetsen ze wat perspectief over het reizen naar het buitenland. Want ja, we willen denk ik allemaal op vakantie. Mark Rutte sprak dus over goed nieuws, maar wel onder voorbehoud dat het aantal besmettingen onder controle blijft.

 

Op vakantie

Wat betreft het reizen naar het buitenland, verandert er deze zaterdag al iets. Dan vervalt de regel: ‘ga-niet-op reisgebod’. Dit is momenteel nog van kracht. Tot nu toe is het mogelijk om vanaf 15 mei naar Portugal, Griekenland en Finland te reizen zonder beperkingen. Deze landen krijgen de kleur geel. De rest blijft nog oranje of donkeroranje. De kleuren zijn gebaseerd op de lokale infectiedruk, zorgwekkende nieuwe virusmutanten en testcapaciteit. Ook geeft Hugo de Jonge aan dat het mogelijk is om in de zomer weer naar Frankrijk, Spanje en Italië te reizen. Het aantal gevaccineerde neemt hier in Nederland, maar ik die landen snel toe.

 

Maak jezelf klaar

De kans is dus vrij groot dat jij deze zomer lekker aan het strand kan liggen, kan genieten langs het zwembad, op het terras kan zitten met lekkere tapas in Portugal of een heerlijke cocktail kan drinken op Ibiza. Je kan jezelf dus alvast voorbereiden op een heerlijke zomer. Het is dus wel belangrijk om genoeg mondkapjes mee te nemen. In sommige landen is het wel nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar of binnen in de winkels. Daarnaast is het verstandig om kleine flesjes desinfectie mee te nemen, zodat je op elk moment je handen kan desinfecteren. Ook moet je niet vergeten je pinpas op Europa of buitenland te zetten zodat je overal kan pinnen, dan hoef je niet of minder met papieren geld of munten te betalen. Dit zorgt ervoor dat je minder besmettelijk bent voor corona. Dus ja, maak jezelf klaar voor deze zomer. Ga die benen ontharen, je kalknagel verzorgen, wat sporten om de coronakilo's te verliezen en wat zelfbruiner opsmeren om niet als een melkflesje op het strand aan te komen.

Lees ook:  Steeds meer studenten in het hoger onderwijs

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings