Wil jij zelf een animatie maken? Dit zijn de beste tools

26/04/2021
253

Het inbrengen van een animatie in een video kan filmpjes meer levendig en minder saai maken. Je kan ze tegenwoordig op verschillende manier inzetten. Zo kan het een grote rol spelen in de video of een ondersteunende rol vervullen. Video’s komen steeds meer voor. Zo is TikTok heel snel gegroeid en ook de Instagram Reels. Daarnaast worden video’s op een website meer bekeken dan dat de bezoeker een lap tekst gaat lezen. Er zijn bepaalde onderdelen die een video nog beter kunnen maken. Namelijk animaties. Een animatie kan al heel klein zijn. Als er bijvoorbeeld iemand wordt geïnterviewd en de naam van deze persoon komt onderaan in beeld dan kan dit al op een leuke manier geanimeerd worden. Het is belangrijk om een kwalitatieve animatie neer te zetten omdat het steeds meer voorkomt. Je kan juist opvallen door een video met goede animaties. Maar hoe kan je animaties maken? Wij vertellen jouw de beste tools om te animeren.

Adobe After Effects

Adobe heeft meerdere tools om video’s te bewerken. Zo heb je ook al de tool Adobe Premiere Pro. Maar met Adobe After Effects kan je nog meer effecten toevoegen. Zoals overgangen, intro’s en mooie titels. Je kan gebruik maken van filters en uitgebreide effecten, zoals het toevoegen van vuur en water, maar ook personen en omgevingen. Er zijn heel veel mogelijkheden waardoor het programma voor sommigen te complex wordt. Er staan gelukkig genoeg cursussen online om zelf iets te leren.

Wideo video-animatietool

Deze tool is uitermate geschikt om marketingvideo’s te maken. Door middel van een simpele drag en dropeditor maak je gemakkelijk een geanimeerde video. Je hoeft er een stuk minder voor te kunnen dan bij Adobe After Effects, maar er zijn dan ook minder opties. Het ligt er maar net aan wat je wil maken.

Motion 5 van Final Cut Pro

Motion 5 is nogal te vergelijken met After Effects. Bij Motion 5 maak je net zoals bij After Effects de animaties en special effects en deze voeg je toe bij Final Cut Pro. Net zoals je de After Effects bij Premiere Pro toevoegt. Je kan gebruik maken van verschillende effecten die je makkelijk toe kan voegen.

Blender for free

Blender is geheel gratis en hij heeft de basisfuncties voor animatiesoftware. Je kan er in 2D en 3D mee animeren. Desondanks dat hij gratis is, zijn er genoeg functies die je kan gebruiken voor je video.

Lees ook:  4 redenen om koffie te drinken

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings