4 redenen om koffie te drinken

17/11/2021
360
abonnement koffie

Je houdt er van of je haat het: er bestaat eigenlijk geen middenweg als het gaat om koffie. Met deze vier redenen halen we jou vast over de streep om nog een kopje in te schenken of er één te proberen als je dat nog niet had gedaan.

Het geeft je een goed gevoel

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom je koffie drinkt en waarom je misschien zelfs zit te wachten op een abonnement op koffie. Ten eerste is een warm drankje fijn op een koude dag, net als een kopje thee of warme chocomel. Zeker als je geen ochtendmens bent, maakt de geur en de smaak van koffie het makkelijker voor je om op te staan en met frisse tegenzin aan een nieuwe dag te beginnen. Ga je voor koffie waar cafeïne in zit? Dan krijg je net dat beetje energie binnen dat nodig is om die toets te maken of die moeilijke vergadering door te komen.

Koffie is eigenlijk best verantwoord

Als je één of een paar koppen koffie drinkt, loop je iets minder risico op hartziekten of loop je minder kans op een beroerte. Hierbij maakt het niet uit of je gewone of cafeïnevrije koffie drinkt. Misschien heb je ook wel eens gelezen dat koffie een uitdrogend effect heeft. Volgens het voedingscentrum hoef je je daar geen zorgen over te maken. Koffie die goed is gefilterd is het gezondst, omdat deze het minst van de stof cafestol bevat. Cafestol zorgt namelijk voor een verhoogd cholesterol.

abonnement koffie

Goed voor het milieu met abonnement op koffie

Ja, koffie is ook hip. De nieuwste trends is bijvoorbeeld om een abonnement op koffie te nemen. Dit kan zijn van een populaire keten, maar je kunt ook kiezen voor bedrijven die een duurzame en eerlijke koffieproductie vooropstellen. Zij kweken koffiebonen op een verantwoorde manier en zien erop toe dat iedereen die aan het proces meewerkt een eerlijk loon krijgt. Natuurlijk is deze koffie een stukje duurder, maar als koffieliefhebber zul je het verschil proeven.

Je kunt alle kanten op met koffie

Wil je koffie op een redelijk gezonde manier gebruiken? Dan is de beste optie om het gewoon te drinken. Je kunt koffie natuurlijk ook in andere gerechten gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld tiramisu mee maken of het gebruiken in de crème voor koekjestaart. Als je ook nog eens een abonnement op koffie neemt, kun je ook nog variëren in smaak.

Lees ook:  Een historisch lage wijnproductie in 2021

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings