Zomerse ongediertebestrijding: geniet zonder zorgen

08/08/2023
175
ongedierte

De zomer is het seizoen waarin de dagen langer worden, de temperaturen stijgen en we allemaal verlangen naar buitenactiviteiten en ontspanning. Helaas brengt de warme en vochtige omgeving van de zomer ook een ongenode gasten met zich mee: ongedierte. Muggen, vliegen, mieren, wespen en ander ongedierte kunnen snel een einde maken aan de vreugde van het buitenleven. Maar niet getreurd! Met de juiste kennis kun je een ongediertevrije zone creëren en met volle teugen genieten van de zomer. In deze blog vertellen we je meer over ongediertebestrijding en geven we je een aantal tips om zonder zorgen van het seizoen te genieten.

ongediertebestrijding

De strijd tegen muggen

Muggen zijn waarschijnlijk een van de meest vervelende ongenode gasten in de zomer. Hun gezoem kan je nachtrust verstoren en hun jeukende beten kunnen je dag verpesten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om muggen op afstand te houden. Deze zullen we hieronder kort toelichten.

Maak gebruik van horren: Plaats horren op ramen en deuren om muggen buiten te houden. Door horren te gebruiken, kan je nog van frisse lucht blijven genieten.

Gebruik muggenwerende middelen: Breng muggenwerende middelen aan op je huid en kleding. Deze middelen bevatten stoffen, zoals DEET of picaridine, die muggen op afstand houden.

Vermijd stilstaand water: Muggen leggen eitjes in stilstaand water. Verwijder daarom bronnen van stilstaand water in je omgeving, zoals lege potten en emmers.

De strijd tegen vliegen

Vliegen zijn niet alleen hinderlijk, ze kunnen ook ziekten verspreiden door bacteriën en ziektekiemen te dragen. Hieronder sommen we enkele manieren op om vliegen weg te houden.

Houd voedsel afgedekt: Dek voedsel buiten altijd goed af om vliegen op afstand te houden. Gebruik indien nodig vliegengaas om je eten te beschermen.

Houd je omgeving schoon: Verwijder vuilnis regelmatig en zorg ervoor dat afvalbakken goed afgesloten zijn.

Gebruik vliegenmeppers en vliegen strips: Deze welbekende, simpele methoden zijn nog steeds effectief om vliegen in huis te bestrijden.

Merk je dat je gedurende de zomer last krijgt van mollen? Bekijk hier mollenjagers!

ongedierte

Mieren en wespen op afstand houden

Ook mieren en wespen kunnen gedurende de zomer een plaag vormen.  Hieronder staan enkele tips om ze op afstand te houden:

Maak gebruik van kruiden: Sommige kruiden, zoals pepermunt en kruidnagel, kunnen helpen om mieren en wespen op afstand te houden. Plaats deze kruiden rond je zitgedeelte in de tuin.

Gebruik lokvallen: Plaats lokvallen weg van de plek waar je altijd zit in de tuin om wespen weg te lokken van jou en je gasten.

Natuurlijke methodes

Wil je liever geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken? Dan zijn er ook natuurlijke methodes om ongedierte op afstand te houden. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven.

Citronella kaarsen: Citronella-kaarsen verspreiden een geur die muggen afstoot.

Essentiële oliën: Oliën zoals citronella, eucalyptus en lavendel kunnen worden gebruikt als natuurlijke muggenwerende middelen.

Planten: Sommige planten, zoals lavendel en munt, hebben natuurlijke afweermechanismen voor ongedierte. Plaats deze planten in je tuin of op je terras om ongedierte te voorkomen.

Wil je meer weten over diervriendelijke methodes? Je leest hier meer over milieuvriendelijke opties voor gevelreiniging en waarom dieren belangrijk voor de wereld zijn.

Lees ook:  Efficiënt en duurzaam: Containers huren voor incidenteel afval

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings