Dieren zijn belangrijk op aarde

09/06/2021
90
hondenvoer pomeriaan

Gedurende de ontwikkeling van onze wereld hebben oceanen en rivieren ons van vis voorzien; planten gaven ons fruit en groenten; bossen voorzagen ons van wild vlees; ecosystemen zorgden voor ons schoon water en weer. Bovendien begonnen we wilde dieren te domesticeren om er ons vee van te maken. Deze dieren zouden ons van voedsel en kleding voorzien. We hebben wilde hoektanden getraind om op ons te jagen en te bewaken, ze ontwikkelden zich in de loop der jaren tot honden.

Dieren in ons dagelijks leven

Door de geschiedenis heen hebben dieren mensen geholpen. We gebruiken dieren om voor ons te werken. In de agrarische sector trekken ossen aan ploegen voordat zaden in de grond worden geplant. We gebruiken paarden voor transportdoeleinden. Ze trekken rijtuigen en huifkarren voor ons. Hoewel ossen en paarden tegenwoordig zelden worden gebruikt voor landbouw- en reisdoeleinden, worden de paarden nog steeds gebruikt voor paardrijden en racen. Ze worden ook gebruikt om deel te nemen aan wedstrijden om prijzen te winnen. Boeren zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van dieren zoals runderen, pluimvee, schapen en geiten. Ze verkopen het vlees, de melk en de eieren van de dieren om geld te verdienen. In de visserij-industrie, hoewel het gebruik van moderne apparatuur en technologie het gebruik van dieren om vis te vangen heeft vervangen, gebruiken vissers in sommige delen van de wereld nog steeds dieren zoals dolfijnen.

Je huisdier heeft eten nodig

Net als dat wij mensen eten nodig hebben, geldt dit ook voor dieren. Betere voeding, zorgt voor een algehele boost van het immuunsysteem en een verbeterde gezondheid op lange termijn met minder belasting van de organen van het huisdier. De nieren en lever moeten heel hard werken om gifstoffen zoals chemicaliën, conserveermiddelen, kleurstoffen en andere niet-ondersteunende elementen van het voedsel van het huisdier uit hun lichaam te verwijderen. Om het afbreken van deze stoffen te vergemakkelijken is het belangrijk dat je huisdier over de juiste voeding beschikt. Tegenwoordig zijn er namelijk tal van goedkope varianten van het dierenvoer die vol zitten met vulstoffen en bijproducten. Deze maken het voedsel niet voedzamer maar zorgen er wel voor dat de beesten minder voeding binnen krijgen dan bij bijvoorbeeld een variant als de hondenvoer Pomeriaan. Dit is een speciale soort hondenvoer die enkel gevuld is met hetgeen dat de hond nodig heeft aan voeding. Als je geïnteresseerd bent in de gezondere soorten hondenvoeding kun je bijvoorbeeld eens de mogelijkheden van Wooof.xyz eens bekijken.

Lees ook:  Sfeer creëren in de tuin

Recent

Uit onderzoek blijkt: Nederlanders bezuinigen dit jaar op de kerstuitgaven!

Dit neem je mee wanneer je gaat kamperen!

Minimumloon 2023 met 10,15% omhoog 

Fietsen wordt voor iedereen mogelijk

De meest voorkomende sportblessures in Nederland

© Nieuwsbeest - 2022
Made with
Web Wings