Dieren zijn belangrijk op aarde

09/06/2021
359
hondenvoer pomeriaan

Gedurende de ontwikkeling van onze wereld hebben oceanen en rivieren ons van vis voorzien; planten gaven ons fruit en groenten; bossen voorzagen ons van wild vlees; ecosystemen zorgden voor ons schoon water en weer. Bovendien begonnen we wilde dieren te domesticeren om er ons vee van te maken. Deze dieren zouden ons van voedsel en kleding voorzien. We hebben wilde hoektanden getraind om op ons te jagen en te bewaken, ze ontwikkelden zich in de loop der jaren tot honden.

Dieren in ons dagelijks leven

Door de geschiedenis heen hebben dieren mensen geholpen. We gebruiken dieren om voor ons te werken. In de agrarische sector trekken ossen aan ploegen voordat zaden in de grond worden geplant. We gebruiken paarden voor transportdoeleinden. Ze trekken rijtuigen en huifkarren voor ons. Hoewel ossen en paarden tegenwoordig zelden worden gebruikt voor landbouw- en reisdoeleinden, worden de paarden nog steeds gebruikt voor paardrijden en racen. Ze worden ook gebruikt om deel te nemen aan wedstrijden om prijzen te winnen. Boeren zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van dieren zoals runderen, pluimvee, schapen en geiten. Ze verkopen het vlees, de melk en de eieren van de dieren om geld te verdienen. In de visserij-industrie, hoewel het gebruik van moderne apparatuur en technologie het gebruik van dieren om vis te vangen heeft vervangen, gebruiken vissers in sommige delen van de wereld nog steeds dieren zoals dolfijnen.

Je huisdier heeft eten nodig

Net als dat wij mensen eten nodig hebben, geldt dit ook voor dieren. Betere voeding, zorgt voor een algehele boost van het immuunsysteem en een verbeterde gezondheid op lange termijn met minder belasting van de organen van het huisdier. De nieren en lever moeten heel hard werken om gifstoffen zoals chemicaliën, conserveermiddelen, kleurstoffen en andere niet-ondersteunende elementen van het voedsel van het huisdier uit hun lichaam te verwijderen. Om het afbreken van deze stoffen te vergemakkelijken is het belangrijk dat je huisdier over de juiste voeding beschikt. Tegenwoordig zijn er namelijk tal van goedkope varianten van het dierenvoer die vol zitten met vulstoffen en bijproducten. Deze maken het voedsel niet voedzamer maar zorgen er wel voor dat de beesten minder voeding binnen krijgen dan bij bijvoorbeeld een variant als de hondenvoer Pomeriaan. Dit is een speciale soort hondenvoer die enkel gevuld is met hetgeen dat de hond nodig heeft aan voeding. Als je geïnteresseerd bent in de gezondere soorten hondenvoeding kun je bijvoorbeeld eens de mogelijkheden van Wooof.xyz eens bekijken.

Heb je last van dieren, maar wil je er graag verantwoord mee omgaan? Je leest hier meer over zomerse ongediertebestrijding. 

Lees ook:  Offerfeest 2023: meer dieren geslacht!

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings