Zwembaden ook dit jaar niet aan te slepen

12/07/2021
388
inbouw zwembad

In 2020 was er al een complete run op zwembaden. De zomers lijken elk jaar warmer en dat zorgt ervoor dat mensen de verkoeling willen opzoeken. Een zwembad is voor veel mensen de oplossing. Vorig jaar leidde de grote hoeveelheid zwembaden tot tekorten bij verkopers van zwembaden. Iedereen wilde heel graag een zwembad hebben. Het gevolg was dus dat de zwembaden niet meer aan te slepen waren. Ook dit jaar lijkt dat het geval te worden. Tijdens de eerste zonnige dagen besloot heel Nederland namelijk weer massaal zwembaden te kopen. Er zijn inmiddels al bedrijven die weten dat ze waarschijnlijk door hun voorraad heen gaan. Naast de zwembaden is er inmiddels ook een run ontstaan op pompen en afdekzeilen. Deze producten zijn bijna niet meer te krijgen. Leveringsproblemen vanuit China lijkt hiernaast ook nog een probleem voor veel bedrijven.

Nog genoeg inbouw zwembaden

Alleen de inbouw zwembaden lijken wel nog op voorraad te zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat niet iedereen het budget voor een inbouw zwembad heeft. Daarnaast kost het veel langer eer er in een inbouw zwembad gezwommen kan worden. Zo moet er namelijk een kuil gegraven worden waarin de stalen rand van het zwembad geplaatst kan worden. Vervolgens moet het frame en de stalen rand geplaatst worden. Deze rand moet uiteindelijk ook worden afgedekt en een pomp moet worden geïnstalleerd. Dit zwembad kost dus vaak meer tijd en veel meer geld. Voor veel tuinen in Nederland is dit zwembad dan ook niet interessant.

Watertekorten in Nederland door zwembaden en droge zomers

“Door de grote run op zwembaden en de droogte ontstaan er watertekorten”, zo meldden verschillenden drinkwaterorganisaties in Nederland. Tijdens de zomer van 2020 werd opgeroepen om alsjeblieft geen zwembaden meer te vullen vanwege het tekort aan drinkwater. Met de klimaatverandering in het vooruitzicht lijkt het erop dat we in de toekomst vaker te maken gaan krijgen met watertekorten. Vanuit de drinkwaterbedrijven wordt gevraagd om zuinig om te gaan met drinkwater gedurende zomers. Een goede oplossing is om bijvoorbeeld chloor te gebruiken om het water schoon te houden. Een zwembad dat gedurende een jaar maar één keer gevuld hoeft te worden scheelt heel veel water. Daarnaast kan het gebruik van een pomp en een voetenbadje ook voorkomen dat het water snel vies of groen wordt.

De toekomst van zwembaden

In de toekomst lijkt het er dus op dat iedereen nog meer zwembaden gaat kopen. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn als mensen het iets gespierder zouden doen. Daarnaast is het ook belangrijk dat iedereen zich realiseert dat drinkwater uiteindelijk ook eindig is en dat het zonde is om een groot zwembad drie of vier te vullen.

Lees ook:  Nieuwste trend op het gebied van vaporizers

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings