Creatief vergaderen: deze tips kunnen je helpen

10/11/2023
77
creatief vergaderen

Wanneer je met je kantoor bij elkaar moet zitten voor een vergadering of je hebt een vergadering met externe partijen, dan is het natuurlijk belangrijk om zo effectief mogelijk te vergaderen. Op die manier krijg je het meeste uit je vergadering en hoef je je geen zorgen te maken dat je niet het gewenste resultaat krijgt. Iedereen levert namelijk een dag in voor vergaderingen. Bied dus ook de mogelijkheid aan voor creatief vergaderen. Hieronder lees je een aantal tips die kunnen helpen om creatief te blijven bij een hele dag vergaderen.

Kies een goede locatie uit

Allereerst is het van belang om een locatie uit te kiezen die de creativiteit van iedereen versterkt. Op die manier kun je zonder zorgen een vergadering houden in een creatieve kamer. Het kan zijn dat je dat niet hebt op kantoor, dan is een vergaderlocatie in Zwolle misschien wel een goede uitkomst. Op die manier ben je je kantoor eens uit en kun je vergaderen in een andere omgeving.

Verandering van omgeving
Het blijkt namelijk heel goed te zijn om in een andere omgeving een zaak te bekijken of te bespreken. Kijk op https://yourmeeting.nl/ voor een vergaderruimte die bij jou past en krijg een creatieve lading voor je vergadering. 

creatief vergaderen

Zorg voor genoeg ontspanning tussendoor

Als je een hele dag moet denken, dan kan dat voor sommige mensen nog een hele uitdaging zijn. Daarom is het goed om tussendoor eens een goede ontspanning te nemen. Op die manier krijgt iedereen even rust en kunnen ze er weer helemaal tegenaan. Denken kun je bijvoorbeeld stimuleren om tussendoor een rondje te wandelen of om een spelletje met elkaar te doen.

Een frisse blik
Op die manier worden je gedachten een beetje afgeleid van de vergadering en kan je vervolgens met een frisse blik er weer tegenaan. Een frisse blik in een vergadering is niet onbelangrijk en daarom is ontspanning tussendoor heel erg fijn.

Maak het dynamisch

Als laatste kun je ervoor zorgen dat je vergadering niet al te statisch wordt. Je kunt proberen om de vergadering wat dynamischer te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld staand met elkaar te overleggen en door diverse spellen te spelen. Een van de spellen kan zijn dat je met elkaar moet discussiëren, alleen dan met de ruggen tegen elkaar aan. Op die manier wordt het een stuk dynamischer en krijg je meer leven in de brouwerij. Zo zijn mensen sneller geneigd hun ideeën te delen en op die manier kun je het resultaat behalen waar je naar op zoek bent.

Lees ook:  Wat is de reden dat goede voornemens niet werken?

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings