4 tips om zelfs de drukste werkdagen te overleven

09/03/2023
173
werk

Door de technologische revolutie lijkt het leven steeds sneller aan je voorbij te gaan. Er is meer mogelijk en dus moet en zal er ook meer werk worden gedaan. Deze instelling bij bedrijven, scholen of andere instanties zal snel zorgen voor een burn-out onder hun werkers/ studenten. Hoe kunnen wij ons hier tegen beschermen? Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je jezelf niet overwerkt.

Prioriteer eten

Hoe druk je het ook hebt met werk of school, neem de tijd om rustig te eten. Je lichaam heeft de voedingsstoffen nodig om jou de gewenste energie te geven om de dag door te komen. Hier en daar een kant-en-klare maaltijd en proteïne bar is prima, maar gun jouw lichaam goede voeding, zodat het je niet later op de dag in de steek laat. Er zal vast ooit een food product developer zijn die een hele maaltijd in één betaalbare pil kan omzetten, maar vandaag is niet die dag. Neem je pauze en voed je lichaam.

Maak een planning

Je zal het vast al honderden keren gehoord hebben. Toch is het maken van een planning erg handig. Het biedt een overzicht van hoe je dag/ week/ maand eruit gaat zien. Zo kan je ervoor zorgen dat je mentaal bent voorbereid en niet overspoeld wordt met taken die uit het niets lijken te komen. Pak zo ook alvast je tas in voor de dag erna, leg je kleren alvast klaar en doe de afwas direct na iedere maaltijd. Zo laat je het huis in goede staat achter als je het huis verlaat.

Pak rustmomentjes

Het zal je misschien verbazen, maar hoe drukker je het hebt, hoe belangrijker pauzes voor je zijn. Je brein en lichaam op overdrive laten werken zal maar een poosje goed gaan. Zorg daarom voor een verdeling van je energie en haal zo de eindstreep met energie over.

Zet een timer bij het scrollen

Door de oneindige informatie die door het internet aan onze voeten ligt, is het soms erg lastig om te weten wanneer je moet stoppen met scrollen. Daarnaast kan het ook voelen alsof je alle informatie uit je hoofd moet weten en mee op de hoogte moet zijn. Dit is daarentegen NIET waar. Het is onmogelijk en bovendien zal de informatie die hoognodig is voor jou om te weten, jou zelf wel vinden. Maak in plaats daarvan in je pauze even een klein ommetje buiten en haal een frisse neus.

Lees ook:  Steeds meer sportscholen rondom Breda

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings