Steeds meer tweedehands meubels in omloop

29/12/2022
232
tweedehands meubels

Nu dat de woonlasten zo hoog zijn, de inflatie steeds hoger wordt en mensen hierdoor minder overhouden, is het kiezen voor tweedehands meubels steeds populairder. We zien al langer een trend op tweedehands spullen. Zo dragen veel mensen tegenwoordig vintage kleding om geld te besparen en om meer bewust te zijn van het milieu. Door gebruik te maken van tweedehands meubels bespaar je niet alleen geld, maar er wordt ook geen extra afval gecreëerd. Mensen vinden deze meubels niet alleen in tweedehands winkels, maar ook online. Als mensen ervoor kiezen om online meubels uit te zoeken, hebben ze ontzettend veel keuze door de vele sites die hiervoor beschikbaar zijn.

Winkels en websites

Er zijn veel meubelzaken in Nederland die zich voornamelijk bezighouden met het verkopen van nieuwe, ongebruikte meubels. Echter komen er steeds meer tweedehands winkels en kringloop winkels waar je ook meubels kunt kopen. Er zijn veel mensen die hiernaar op zoek zijn en hier gaan kijken om hun woning in te richten. Door deze trend van nieuwe tweedehands winkels bedenken sommige woonwinkels zich dat het wellicht verstandig is om ook tweedehands te gaan verkopen. Zij maken dan gebruik van een inruil actie waar je de oude meubelstukken kunt inleveren en korting krijgt op je volgende aankoop. Zij kunnen het gebruikte meubelstuk renoveren waar nodig is en hierna door verkopen aan een andere consument.

Naast fysieke locaties zijn er een aantal websites zoals Marktplaats waar mensen hun ‘oude’ spullen verkopen. Op deze websites zijn veel bezoekers die aan het zoeken zijn naar verschillende type meubels. Mensen zijn vooral op zoek naar banken, loveseats en tafelsets. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat deze meubels duur in aankoop zijn als je ze nieuw in de winkel koopt. Het gebruik van het internet om te kijken naar meubels wordt alleen nog maar gemakkelijker. Naast de vele websites waar je dus online spullen kan overkopen van andere mensen, zijn er ook online showrooms van fysieke winkels waar je naderhand je meubels op kunt halen.

Goed voor de portemonnee, goed voor het milieu

Tweedehands meubels zien er in de meeste gevallen nog top uit, echter hoef je hier niet de volle prijs voor te betalen. Een bank kost al gauw een hoog bedrag en door te kiezen voor een tweedehands bank, zakt de prijs enorm. De portemonnee is niet het enige waar mensen aan denken als ze tweedehands meubels willen kopen.

Veel mensen denken ook aan het milieu als ze kiezen voor tweedehands meubels. Het milieu heeft het in de afgelopen jaren zwaar te voorduren gehad. Hiervan zijn mensen zich steeds bewuster geworden. Daarom wordt er steeds vaker gekeken naar de eigenschappen van producten en de manier waarop ze geproduceerd worden. Er wordt daarom ook steeds vaker gekozen voor vintage kleding in plaats van de fast fashion. Alles om het welzijn van het milieu onder de aandacht te trekken. Tweedehands meubels doen daar zeker een steentje aan bijdragen!

Meer lezen op Nieuwsbeest? Lees hier ons artikel over duurzaamheid in de modewereld.

Lees ook:  Vijf keer bijzondere architectuur in de wereld

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings