Gevolgen aardbevingen Champions League 2023

20/02/2023
104
voetbal tenue

De wereld kijkt in schok toe hoe er vandaag de dag nog steeds mensen onder het puin worden gered. Delen van Turkije en Syrië staan momenteel op zijn kop door de aardbevingen die er afgelopen week hebben plaats gevonden. Echter wordt er binnenkort de finale van de Champions League gespeeld in Turkije. Alles over de bevingen en het effect ervan op de finale lees je in dit artikel.

Waar vonden de aardbevingen plaats?

De huidige aardbevingen vonden plaats op de Turks-Syrische grens aan de Zuidoostkant van Turkije en Noord-Syrië.  De aardbevingen hadden een kracht van 7,8 op de schal van Richter. Duizenden huizen, winkels en complete gebouwen zijn ingestort. Het dodenaantal staat momenteel op ongeveer 30.000 mensen.

Hulp- en reddingsacties

Tot vandaag de dag worden er nog steeds mensen onder het puin vandaan gehaald door zowel nationale als internationale reddingsteams. Militairen, verpleegsters en reddingswerkers zijn in overvloed naar Turkije en Syrië vertrokken om de desbetreffende inwoners te helpen. Ook ons Nederland draagt een steentje bij doormiddel van een geldinzamelingsactie genaamd Giro555. Op rekeningnummer NL08 INGB 0000 0005 55 kun je geld te doneren aan de slachtoffers van de aardbevingen. Nederland haalde dusver 88 miljoen euro op voor de mensen in nood.

Zo ook toont de voetballerij zijn steun. Veel betaalde voetballer doneren een deel van hun loon aan de slachtoffers van de aardbevingen. Ook wordt er in de Eredivisie een minuut stilte gehouden voor de Turkse en Syrische slachtoffers. Daarnaast doneert Qatar 10.000 huisjes en caravans die zijn overgebleven na het WK voetbal naar Turkije en Syrië. Tot slot toont ook Vitesse hun steun naar de slachtoffers van de bevingen maar vooral aan voormalig speler Cristian Atsu door rouwbanden over hun voetbal tenue te dragen. De rouwbanden kleurde zwart over het zwart-geel gestreepte voetbal tenue van Vitesse.

Waar wordt de Champions-League finale gespeeld

De finale van het zogeheten miljoenenbal wordt gespeeld in Istanbul. In het Atatürkstadion om precies te zijn. Istanbul ligt iets meer dan 1.000 kilometer van het epicentrum af. Deze afstand kun je vergelijken met ongeveer twee keer Nederland.

Hebben de bevingen effect op de finale in Istanbul?

In Nederland zou je ook niks merken van bevingen in Noord-Frankrijk. Dus om kort antwoord te geven op de vraag: nee. De bevingen in Oost-Turkije hebben geen effect op de finale die gespeeld wordt in West-Turkije. De afstand is te groot

Lees ook:  Gevolgen van prijsstijgingen in de auto-industrie

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings