Amber Heard & Johnny Depp: de rechtszaak

23/05/2022
288
Aanwijzingen seksueel misbruik

Al maanden zijn we er mee in de ban, maar nu wordt er door Amber Heard gegooid met aanwijzingen naar seksueel misbruik. Iets wat men zeer serieus moet nemen. Het is namelijk een onderwerp waar heel veel lading op ligt. Het zal dan ook niet in dank afgenomen worden als blijkt dat de aanwijzingen helemaal niet kloppen. Maar hoe is de rechtszaak tot nu toe verlopen? We vertellen je er alles over in dit artikel!

Het begin

Johnny Depp en Amber Heard kennen elkaar al sinds 2009, toen was Amber Heard pas 23 jaar oud. In 2012 zijn ze officieel een koppel, waarna ze zich in 2014 verloofden. Ze zijn in 2015 getrouwd, echter zijn in de relatie al de eerste scheurtjes zichtbaar. Na 15 maanden werd de keuze gemaakt om toch te gaan scheiden. Deze scheiding werd door Amber Heard aangevraagd, wat later bleek wegen huiselijk geweld. Het PR team van Johnny Depp ontkent dit tot op de dag van vandaag.

Rechtszaak 1

Voor de persoon die denkt dat de huidige rechtszaak de eerste is, heeft het grandioos mis. Johnny Depp en Amber Heard maken elkaar al sinds 2016 het leven zuur. De eerste rechtszaak is dan ook geweest omdat Amber Heard een openlijk stuk had geschreven, waarin zij Johnny Depp een vrouwen mepper noemde. Tuurlijk deed zij dit indirect, dus zonder zijn naam te noemen. Hiervoor waren er al meerdere rechtszaken wegens schadevergoedingen enzovoorts.

Huidige rechtszaak

De huidige rechtszaak gaat natuurlijk ook over de betuigingen van huiselijk geweld, al zijn daar de laatste paar dagen ook aanwijzingen voor seksueel misbruik naar boven gekomen. Volgens Amber Heard heeft vanaf het begin van de rechtszaak volgehouden dat zij niet alleen het slachtoffer is van huiselijk geweld, maar ook seksueel misbruik. De raarste verhalen komen naar boven, maar het is aan de jury om straks voor een eerlijke veroordeling te gaan. In de rechtszaak zouden er in eerste instantie meerdere getuigen aan het woord komen, zoals Elon Musk en James Franco. Echter worden deze niet meer gehoord, ondanks dat de advocaten van Johnny Depp dit graag zou willen.

Het is voor nu afwachten tot dat iedereen gehoord is, daarna is het tijd voor de slotpleidooien en kan de jury gaan beginnen met hun overleg. Wij denken dat dit wel enkele dagen zal gaan duren, dus het zal nog wel even duren voordat we de daadwerkelijke uitslag weten. Wij hopen in ieder geval dat er goed naar de getuigen wordt gehoord, zodat de aanwijzingen voor seksueel misbruik goed wordt onderzocht.

Lees ook:  Welk voedsel maakt je sneller ouder?

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings