Welk voedsel maakt je sneller ouder?

30/08/2021
285
roodvlees

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is in ons leven. Het zorgt ervoor dat we genoeg energie hebben en houdt ons fit en gezond. Alleen leven op fastfood is dan ook geen aanrader en kan ervoor zorgen dat je te weinig vitamines binnen krijgt en dus ziek wordt. Gelukkig is er heel veel voedsel goed voor je en kan het je lichaam versterken. Let er wel op dat je van sommig voedsel niet te veel eet, want dat kan je ouder maken!

 

Dierlijke eiwitten en suiker maken je ouder

Ze staan ongetwijfeld op je eetschema en waarschijnlijk eet je er veel van door de dag heen. Niet gek ook want dierlijke eiwitten zitten in veel producten. Voor bodybuilders zijn ze onder andere belangrijk voor de spieropbouw. Zij halen dit dan ook meestal uit vlees, kwark of eieren. Suiker is al helemaal moeilijk om te ontwijken. Vrijwel elk voedsel bevat suiker. Ook fruit en groente bevat suiker al zijn dit wel natuurlijke suikers. Hoe dan ook schijnen zij invloed uit te kunnen oefenen op de snelheid waarop jij ouder wordt. Dat blijkt namelijk uit een onderzoek van Kris Verburgh.

Hoe kan dit ?

De laatste jaren hebben wetenschappers ontrafeld dat er allerlei mechanismen in ons lichaam afspelen die ervoor zorgen dat wij ouder worden. Niet voor niets zijn veel meer mensen nu vegan of vegetariër geworden, het blijkt namelijk een stuk gezonder te zijn. Bij deze diëten krijg je niet of nauwelijks dierlijke eiwitten binnen en zal het verouderingsproces dus niet worden versneld. Als je veel dierlijke eiwitten eet kan dit ervoor zorgen dat je lichaam slechter gaat functioneren en dus sneller ouder wordt. Het advies is dan ook om rood vlees te vervangen met wit vlees of vette vis. Dit is namelijk een stuk minder schadelijk voor je lichaam.

Wat is de impact hiervan?

Je hoeft niet in paniek te raken. Net zoals bij veel voedsel wordt het alleen maar slecht voor je wanneer je er te veel van binnen krijgt. Eens in de zoveel tijd rood vlees of een pot kwark is dan ook niet slecht voor je. Het wordt pas een stuk gevaarlijker wanneer jij hier je gehele eetschema op baseert en dus vrijwel niks anders meer eet.

Lees ook:  Denk al na over je inkopen voor de feestdagen

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings