De Tesla model 3 versus de Polestar 2

23/07/2021
286
Rijschool in den bosch

Tesla heeft er met de Polestar 2 weer een concurrent bij. Waar de eerste Polestar nog een hybride auto was heeft het bedrijf nu een volledig elektrische auto gemaakt. Met deze elektrische auto gaat het merk de concurrentie met het grote Tesla aan ondanks dat het bedrijf dit zelf niet zegt.

Het merk Polestar

Het merk Polestar is bij veel mensen nog niet bekent. De Polestar is een apart merk dat is op gezet door Volvo en hun Chinese eigenaren. Met het merk Polestar wil Volvo de markt van EV’s betreden. Door dit onder een andere naam te doen probeert Volvo af te stappen van haar eigen imago. Daarnaast beschermt het bedrijf haar eigen merk Volvo ook. Mocht het project Polestar namelijk niet slagen dan gaat dat niet ten koste van het merk Volvo. De Polestar moet eigenlijk dé Europese elektrische auto worden. Met het merk Polestar probeert Volvo ook kopers van een elektrische auto niet meer aan een merk dat op brandstof rijdt te laten denken. Het merk positioneert zich dus volledig op richting de elektrische autorijders.

Polestar 2

Het verschil tussen de Tesla model 3 en de Polestar 2

Het is met name voor leaserijders interessant om te kijken naar de Tesla model 3 en de Polestar 2. Door het leasen van een auto is het eenvoudiger om een iets duurdere auto te rijden zonder al te veel hoge kosten. De Tesla model 3 en de Polestar 2 lijken veel op elkaar gekeken naar de technische specificaties. De batterij van de beide modellen is ongeveer hetzelfde en de beide auto’s trekken ongeveer even snel op. Het grote verschil tussen beide auto’s zie je aan de buitenkant. Waar de Tesla model 3 echt een Amerikaanse auto is zie dat bij de Polestar 2 meer wordt gekeken naar de Europese auto’s. De Europeanen staan bij hun auto’s bekent om de details.

Waarom de Polestar 2 de mooiere van de twee is

De gemiddelde Europeaan vindt deze veel belangrijker dan een gemiddelde Amerikaan. Dit zorgt voor het verschil van design. Voor de koper geeft uiteindelijk de eigen smaak toch wel de doorslag. Vanuit ons krijgt de Polestar 2 de voorkeur. Deze heeft een mooier design. Dit zie je met name ook terug aan het interieur van de auto. De Polestar 2 heeft hier iets meer aandacht gekregen. Daarnaast heeft de Polestar 2 ook nog gewoon ouderwetse knopjes waarmee je alles kunt bedienen. Dit is veel gebruiksvriendelijker en fijner dan dat je alles via een iPad moet bedienen zoals bij de Tesla model 3.

Polestar 2

Preventief een elektrische rijles volgen

Omdat een elektrische auto anders rijdt dan een brandstofauto is verstandig om voordat je een elektrische koopt even twee opfrisrijlessen te volgen. Deze opfrisrijlessen kun je volgen bij een rijschool in den Bosch bijvoorbeeld. Tijdens deze rijlessen leer je alle ins en outs van de elektrische auto. Dat is wel zo handig.

Lees ook:  De opkomst van natuurlijke huidverzorging

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings