Aardbevingen in Turkije en Syrië: B-Fast team helpt

16/02/2023
260
grondcontainer huren

Turkije en Syrië zijn getroffen door zware aardbevingen met een kracht van 7,8 en 7,5. Het dodental staat op ruim 37.500, maar het aantal slachtoffers blijft oplopen. Landen vanuit de hele wereld sturen noodhulp naar het rampgebied.

Vanop de militaire luchthaven van Melsbroek is dinsdag om 10 uur een medisch team van B-Fast naar Turkije vertrokken. Het team bestaat uit een veertigtal vrijwilligers en een tiental medische profielen van Defensie. Onder de vrijwilligers bevinden zich zowel mensen die vrijwilliger zijn bij B-Fast, als mensen die zich spontaan hebben aangemeld om te komen helpen.

Het vliegtuig zal in de namiddag landen op de luchthaven Incirlik in de Turkse stad Adana, op zowat 200 kilometer van de zwaar getroffen miljoenenstad Gaziantep. Van daaruit is het nog ongeveer acht uur rijden met de vrachtwagens tot Kirikhan in de provincie Hatay, waar het veldhospitaal wordt opgesteld. Het hospitaal heeft onder andere een dienst radiologie, een operatiekwartier, een materniteit en bevallingskwartier en een laboratorium.

Het medisch team zal slachtoffers van de aardbevingen medische zorgen toedienen in het Belgisch veldhospitaal. Een ander B-Fast team vertrok al op zaterdag om een geschikte locatie te zoeken voor het hospitaal. Ook is er een logistiek team naar Turkije vertrokken, om het veldziekenhuis op te bouwen. Sinds donderdag zijn er ook dagelijks cargovluchten met materiaal aangevlogen.

België stuurt niet alleen medische hulp, maar ook een grondcontainer huren kan nuttig zijn om de getroffenen te helpen. De container kan dienen als opslag voor hulpgoederen zoals voedsel en drinkwater. Ook kan het dienen als tijdelijk onderkomen voor de mensen die hun huizen hebben verloren door de aardbeving.

Reddingswerkers bevrijden twee broers na bijna 198 uur onder puin

Op de negende dag na de zware aardbevingen in Zuid-Turkije hebben reddingswerkers nog twee mensen levend uit ingestorte gebouwen kunnen bevrijden. Twee broers van 17 en 21 jaar oud zaten bijna 198 uur vast onder het puin in de regio Kahramanmaras.

Het Syrische regime opent twee extra grensovergangen met Turkije zodat de Verenigde Naties meer hulp kunnen verlenen aan de aardbevingsslachtoffers in het zwaar getroffen noordwesten van Syrië. Voor een periode van drie maanden mogen hulpgoederen via deze grensovergangen Syrië binnenkomen.

Wereldwijde steun voor slachtoffers van zware aardbevingen in Turkije en Syrië

Het B-Fast team zal, samen met andere hulpverleners, proberen de getroffenen van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen met medische zorg. België stuurt niet alleen een medisch team en een veldhospitaal, maar ook een grondcontainer huren die kan dienen als opslag voor hulpgoederen en tijdelijk onderkomen voor de getroffenen. Het is belangrijk om de slachtoffers te blijven steunen tijdens deze moeilijke tijden.

Lees ook:  Digitalisering van bedrijven

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings