Nederlandse vrouw overleden na risicovolle Brazilian Butt Liftoperatie in Turkije

27/01/2022
433
behandeling striae

Een Nederlandse vrouw is op maandag 24 januari overleden aan de gevolgen van een Brazilian Butt Liftoperatie in Turkije. Elk jaar reizen Nederlanders naar Turkije voor het ondergaan van risicovolle en kostbare cosmetische operaties. De woordvoerder van de Bodylab Istanbul organisatie zegt de situatie te betreuren. Terwijl de behandeld arts meldt dat de hartslag en ademhaling tijdens de operatie in orde waren. In 2021 overleed ook al een 39-jarige vrouw in Turkije aan complicaties ontstaan tijdens de Brazilian Butt Liftoperatie.

Wat is een Brazilian Butt Liftoperatie?

Bij een Brazilian Butt Liftoperatie wordt de billen vergroot door lichaamseigen vet van een andere plaats op het lichaam weg te zuigen en naar de billen te verplaatsen. Vrouwen en mannen die dromen van een groter achterwerk laten zich operatief behandelen als zij merken dat het bereiken van hun ideale lichaam niet haalbaar is met behulp van andere manieren. Door sociale druk van de hedendaagse maatschappij zien mensen helaas een mooi uiterlijk steeds meer dan essentieel voor geluk en succes. Organisaties zoals Bodylab Istanbul organiseren cosmetische reizen voor Nederlanders naar Turkije om zich daar te laten chirurgisch te laten behandelen. Deze patiënten willen of kunnen in Nederland niet behandeld worden voor hun wensen of klachten.

Slachtoffers van buitenlandse cosmetische chirurgie

Er kleven grote risico’s aan de buitenlandse cosmetische reizen. Zo kwamen er in het najaar van 2020 zelfs 49 Nederlanders gewond terug van een ingreep in het buitenland. Deze patiënten moesten in Nederland opnieuw geopereerd worden omdat hun buitenlandse operatie mislukte of ongezonde resultaten veroorzaakt had. De Brazilian Butt Lift is wereld de meest riskante ingreep. Van de 3000 personen die deze operatie ondergaan overlijdt er gemiddeld 1 aan de gevolgen van de operatie. Dit komt vooral doordat ze in het buitenland minder consultatie plannen vóór een ingreep. Zo ontvang je niet voldoende informatie over de behandelmethode om een bewuste keuze te maken zoals in Nederland. De behandelaar verkoopt cosmetische chirurgie vaak als massaproduct en neemt niet voldoende tijd om vooraf een persoonlijk behandelplan uit te stippelen. Loopt een behandelaar tegen problemen aan tijdens de operatie, dan verkiest een buitenlandse chirurg vaak voor uiterlijk vertoon boven gezondheid.

Wat is het verschil tussen de Turkse en Nederlandse cosmetische chirurgie?

Nederlanders staan bekend als zuinige mensen. Het is dan ook logisch dat veel Nederlanders het aanbod van goedkopere cosmetische chirurgie in het buitenland niet kunnen afslaan. Cosmetische ingrepen zijn populairder en betaalbaarder dan ooit. Pakketreizen naar Turkije worden volop gekocht omdat in Turkije cosmetische ingrepen goedkoper zijn en er in Turkije er een breder aanbod geld en de wachttijden korter zijn. De grote druk op de zorg in Nederland had als gevolg dat niet-noodzakelijke operaties uitgesteld werden. In Turkije wordt er meer risico genomen voor mooiere resultaten. In Nederland zijn chirurgen voorzichtiger en nemen zij meer tijd voor elke patiënt. Zo is het mooiste resultaat niet altijd de risico’s of impact van de operatie waard.

Met een onschuldige behandeling voor striae kun je je billen of benen veilig in Nederland al mooier laten uitzien. Een doorverwijzing is voor een striae behandeling niet nodig, en mogelijk krijg je van jouw Nederlandse zorgverzekeraar een vergoeding. Kortom, bezuinig niet op je lichaam, maar kies voor een gecertificeerd Nederlandse arts!

Lees ook:  Amber Heard & Johnny Depp: de rechtszaak

 

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings