Babyboom verwacht door corona

21/12/2020
285
zwangerschaps cursussen in Limburg

We leven nu met zijn allemaal weer in lockdown. Dit betekent dat het advies weer luidt om zo veel als mogelijk thuis te blijven. Dit zorgt ervoor dat we weer massaal thuiszitten. Mensen kunnen niet veel doen en hebben dus tijd over. Tijdens de eerste golf wist niemand wat er precies ging gebeuren dus stelden ouders hun kinderwens uit. In de zomer zorgde de versoepelingen ervoor dat mensen hun kinderwens in vervulling konden laten gaan. De komst van de tweede lockdown zorgt er niet persé voor dat mensen weer op de rem trappen. Mensen weten door de eerste lockdown grotendeels wat er zal gaan gebeuren. Dit betekent dat mensen dus nu bijvoorbeeld niet kunnen trouwen en hun kinderwens naar voren halen. De verwachting voor 2021 is dat er mocht het veel beter gaan op gebied van corona steeds meer mensen kiezen voor kinderen. Er wordt natuurlijk geen babyboom verwacht door corona zoals na de tweede wereld oorlog.

De babyboom na de tweede wereldoorlog

Babyboom een woord dat zijn oorsprong kent uit de periode vlak na de tweede wereldoorlog (1945-1955). Dit gold met name voor verschillende landen in West-Europa en de Verenigde Staten. Na deze periode van angst en onzekerheid werd de wereld bevrijd van deze verschrikkelijke oorlog. Na deze oorlog was men erg blij door de bevrijding. Dit zorgde ervoor dat mensen besloten om gezinnen te stichten. Doordat heel erg veel mensen dit idee hadden ontstond er de babyboom. Deze wordt uiteindelijk vertaald in de babyboomgeneratie. Onder deze generatie vallen alle mensen die zijn geboren tussen 1945 en 1955. Babyboom houdt dus in een tijdelijk opleving van het geboortecijfer.

Babyboomgeneratie nog steeds in beeld

Tegenwoordig zien wij nog steeds dat deze babyboomgeneratie afwijkt van de andere. Dit zien we terug in verschillende grafieken en tabellen. De tabellen en grafieken die te maken hebben met de leeftijden in Nederland vertonen tussen 60- en 70-jarige een afwijking. Deze afwijking is een enorme positieve trend ten opzichte van het aantal mensen. De trend is volledig te wijten aan de babyboom generatie van vlak na de tweede wereldoorlog.

De babyboom van 2021

Terug naar 2020. Het is dus aannemelijk dat we volgend jaar een toename gaan zien in het aantal kinderen. Het zal dan gaan om een kleine tijdelijke stijging van het aantal geboortes. De kans bestaat dus dat dit dan ook een kleine babyboom genoemd gaat worden. Als gevolg hiervan zal de bevolking ook flink gaan toenemen. Zo zullen we een toename zien in bedrijven en instanties die bezig houden met kinderen. Denk bijvoorbeeld maar een aan zwangerschaps cursussen in Limburg. Ouderen willen nu eenmaal vaak het beste voor hun kind. Vandaar dat zij dus dan kiezen voor een zwangerschapscursus. Ook winkels die kinderbedjes en andere spulletjes verkopen zullen een toename in hun verkopen gaan zien. Dit is allemaal het gevolg van een mogelijke babyboom verwacht door corona.

Babyboom verwacht door corona

Lees hier ook meer over het kopen van duurzame wasbare babyproducten.

Lees ook:  Amber Heard & Johnny Depp: de rechtszaak

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings