Bedrijven zijn steeds meer bezig met duurzaamheid

11/05/2023
185
bedrijven zijn steeds meer bezig met duurzaamheid

Duurzaamheid is een begrip dat niet meer is weg te denken in Nederland. Sommige Nederlanders zijn bezig met een duurzaam leven om zo goed mogelijk te zorgen voor de natuur en de eigen omgeving. Anderen beginnen klein en zorgen met bijvoorbeeld het scheiden van plastic ervoor dat ze meedoen met duurzaamheid. Naast eigen huizen zien we ook steeds meer bedrijven die bezig zijn met duurzaamheid. In deze blog lees je hoe bedrijven dit doen.

Groene stroom

Veel bedrijven maken gebruik van groene stroom. Vaak doen ze dit door middel van zonne-energie. Zo worden er op bedrijfspanden zonnepanelen geplaatst met daarbij een Goodwe omvormer om zo de energie van de zonnepanelen te kunnen gebruiken. Voor bedrijven zijn zonnepanelen vaak een investering, maar na een tijdje zien ze hier ook echt de voordelen van in. Want daardoor krijgt een bedrijf lage energiekosten en kunnen de kosten die ze normaal uitgeven uitbesteden naar nog meer verduurzaming voor het bedrijf!

Recyclen

Steeds meer bedrijven zijn bewust bezig met het scheiden van afval. Zo hebben ze aparte prullenpakken voor plastic, papier en restafval. Afval scheiden is goed voor het milieu en daarnaast bespaart het op CO2 en geld. Recyclen kost minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen. Want als je goed je afval recycled dan kan dit weer worden gebruikt voor volgende materialen met recyclede producten. Ook zien we in bedrijven dat de kartonnen of plastic bekertjes steeds minder worden gebruikt en dat ze worden vervangen door gepersonaliseerde mokken of glazen. Werknemers krijgen een mok met hun naam op zodat ze de hele dag weten in welke mok ze koffie kunnen bijvullen. Daarnaast is het ook voordeliger om aan het einde van de dag alle mokken in de vaatwasser te zetten zodat ze de volgende dag weer schoon zijn, in plaats van telkens een nieuw bekertje pakken.

Minder vaak de auto pakken

Als de mogelijkheid er is voor werknemers om minder vaak de auto te pakken dan wordt dit ook gedaan! Bij sommige bedrijven is het heel toegankelijk voor werknemers om het openbaar vervoer te gebruiken óf ze gaan met de fiets naar het werk. Fietsen naar het werk is ook goed voor de lichaamsbeweging, vooral als je de hele dag op een kantoor zit. Een ander voordeel van minder vaak de auto te pakken is dat het goed is voor de mindere uitstoot in het milieu van de uitlaatgassen. Pak jij ook minder vaak de auto na het lezen van dit artikel?

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook een duurzaam huis of waarom Nederland wél degelijk een cultuur heeft.

Lees ook:  Schiphol verwacht een topdrukte tijdens de kerstvakantie

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings