Beginnen met investeren? Waarom wel of waarom juist niet?

07/04/2021
278
zilveren munten kopen

Investeren is een interessante manier om extra geld te verdienen. Misschien is het ook wel iets voor jou, maar hoe kom je daar achter? In dit artikel voorzien we jou van vijf checks waarmee je kunt beoordelen of investeren iets voor jou is.

Heb je de financiële ruimte?

Sommige mensen investeren voor hun werk en verdienen hier de kost mee. In dit artikelen richten we ons echter vooral op de mogelijkheid om te investeren als bijverdiensten, dus naast je normale werk. Het is hierbij van belang dat je alleen investeert met geld dat je over hebt. Het geld dat je over hebt, is slechts een deel van jouw inkomen dat je kunt verliezen zonder de betaling van vaste lasten en andere verplichtingen in gevaar te brengen.

Ben je bereid om het resterende geld te investeren?

Met het resterende geld kun je zeker allerlei interessante dingen doen. Als je besluit te investeren, zal het geld dat aan andere dingen wordt besteed, afnemen. Denk hierbij aan vakanties, winkelen of andere uitstapjes. Ben je bereid om extra geld aan de kant te leggen, waardoor je andere dingen moet laten?

Wat is je toekomstige financiële situatie?

Heb je de eerste twee vragen met ‘’ja’’ beantwoord? Dan betekent dit dat je bereid bent om een deel van je vermogen te gaan investeren. Dit is een goed begin, maar wat zijn je financiële vooruitzichten? De wasmachine is kapot, heb je een bufferzone? Als je onverhoopt je ​​baan verliest, kun je dan een vast bedrag betalen voor één of meerdere maanden? Is dit niet het geval, dan zullen experts het meestal verstandiger vinden om eerst een financiële buffer aan te leggen. Op basis van ervaring, ervan uitgaande dat je voor een baas werkt, zou er een bufferperiode van drie maanden voldoende moeten zijn. Voor zelfstandigen wordt een half jaar aanbevolen. Het hangt natuurlijk af van jouw financiële situatie.

Waar ga je in investeren?

Er zijn veel mogelijkheden om te investeren. Tegenwoordig zijn Cryptomunten heel populair. Daarnaast worden aandelen ook nog steeds veel verhandeld. Dit zijn allemaal snelle mogelijkheden, omdat dit online gedaan kan worden. Binnen enkele klikken ben je in het bezit van bijvoorbeeld een Bitcoin. Dit brengt uiteraard ook gevaren met zich mee. Zo kiezen veel mensen om te investeren in iets tastbaars. Bij thesilvermountain.nl heb je de mogelijkheid om in zilver of goud te investeren. Wil je graag zilveren munten kopen? Dan is dit een goed alternatief voor online investeren.

Lees ook:  Groei aantal ZZP’ers in 2020

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings